Bogdan promašio svih 10, Italijan zakucao za pobedu!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 08.12.2022.
07:43
Izvor: Sportske.net

Uzbudljivo veče u NBA, naši bez pobede...

AP Photo/Rick Bowmer
AP Photo/Rick Bowmer

Povezane vesti

Dža Morant je odigrao simultanku sa Oklahomom, 26 poena, 13 skokova i 11 asistencija, njegov drugi u sezoni, sedmi u karijeri, prešao je na večnoj listi Memfisa Marka Gasola, sada je on čovek sa najviše tripl-dablova među "Grizlijima". Na drugoj strani Džildžes-Aleksander 26 poena, uz loš šut, Pokuševski 10 poena, 4 asistencije, 2 skoka i blokada, solidna partija našeg košarkaša za dvadesetak minuta na parketu.

Mnogo lakše nego što se očekivalo lider Boston je prošao pustinju. U Arizoni su Seltiksi pregazili Feniks, uz 50 poena, podeljenih na ravne časti fantastičnog tandema Tejtum-Braun. Brogdon je vodio klupu sa 16 koševa, sada su "Kelti" na 21-5. Vodili su tokom meča i sa 45 razlike, a jedina pozitivna vest za Feniks je da se oporavio Kris Pol, odigrao poluvreme, pa po 4 poena, skoka i asistencije.

Po običaju Milvoki je dobio Sakramento, šest godina nisu izgubili od Kingsa, ništa se nije promenilo ni noćas, Adetokumbo je ubacio 35 poena, Džej-Ru Holidej 31, Lopez 17, Baksi su u seriji i počinje jurnjava za Bostonom. "Jeleni" imaju 18-6, sutra uveče će imati mnogo teži posao protiv Dončića u Dalasu.

Toronto je lako dobio Lejkerse koji su igrali bez Lebrona i Dejcisa. Siakam je brojao do 25, koliko je ubacio i VanFlid, Kanađani su vodili od poečtka do kraja, za tim iz Los Anđelesa je posle dobre serije ovo drugi poraz u nizu.

Tandem Irving-Durant je bio previše za Šarlot, iskombinovali su 62 poena, Set Kari je imao dobro šutersko veče, pa su Netsi dobili peti put u šest mečeva. Hornetsi su se spustili na jedan posed sredinom poslednjeg perioda, ali se Durant odmah vratio, ipak do kraja smo gledati napet meč. Kouč Šarlota Stiv Kliford je tražio da se proveri faul Rozijea na Irvingu, sudije nisu promenile odluku, Kajri je sa dva bacanja priveo meč kraju.

Zajon Vilijamson je nastavio sa strašnim partijama, Pelikansi su u velikoj formi. Dobili su peti meč u nizu, završio je sa 29 poena i 10 skokova protiv Detroita, Pelsi su dobili 10 od 12 mečeva i ovo bi zaista mogla da bude njihova sezona.

Čikago je slavio protiv Vašingtona, DeRozan je sa 15 poena od ukupno 27 u poslednjoj četvrtini bio čovek odluke, Vizardsi su se dobro držali bez povređenog Bila. Vučević je kod Bulsa meč završio sa 25 poena i 11 skokova, za sjajnog Crnogorca jedna od najboljih partija sezone. 

Novi peh za Atlantu, u Njujorku se na startu povredio Dežonte Marej, već su van stroja Hanter i Kolins, previše. Houksi nisu uspeli da priprete Njujorku u čijim redovima je dominurao Džulijus Rendl sa 34 poena i 17 skokova. Bogdanović zarđao, treća utakmica nakon povrede, promašio je svih deset trojki, šut 3 od 16, devet poena, par skokova i asistencija. Njegov tim je šutirao trojke očajnih 6 od 36, sve je bilo rešeno u prvom delu. 

Simone Fontekio je bio junak dramatične pobede Jute protiv oslabljenih Voriorsa, Italijan je zakucao u poslednjoj sekundi za slavlje "Džezera". Šampion bez Karija, Grina i Viginsa, mada Juta nije mogla da računa na Markanena i Konlija. Tokom meča se povredio Sekston, ali da se to nije desilo Fontekio ne bi ni bio na parketu da donese pobedu. Ruki iz Italije, biši igrač Milana, Albe i Baskonije iz koje je prošlog leta stigao u Ameriku je završio sa 18 poena, rekord kratke NBA karijere.

Odlična partija D'Anđela Rasela u poslednjoj četvrtini presudila je Indijani protiv Minesote. "Vukovi" su izgubili +23, onda jurili prednost i na kraju slavili i pored 23 izgubljene lopte. Rasel je 15 od 28 poena dao u poslednjoj četvrtini.

Orlando je prekinuo crni niz od devet poraza, nakon drame i produžetaka srušili su Klipse, ruki Pablo Bankero je bio sjajan u produžetku, realizovao je svih šest bacanja u poslednjih sedam sekundi i sa linije penala doneo pobedu Medžiku. Klipersi su napravili dve greške u poslednjih par sekundi, nisu ni šutnuli na koš do kraja.

Rezultati:

Orlando - LA Klipers 116:111 pr.
Bruklin - Šarlot 122:116
Njujork - Atlanta 113:89
Toronto - LA Lejkers 126:113
Čikago - Vašington 115:111
Memfis - Oklahoma 123:102
Milvoki - Sakramento 126:113
Minesota - Indijana 121:115
Nju Orleans - Detroit 104:98
Juta - Golden Stejt 124:123
Feniks - Boston 98:125

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke