Bogdan raspalio maštu "Grobara", kada se vraća u Partizan?

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 03.01.2022.
09:10
Izvor: Sportske.net, Sport klub

As Hoksa bi kraj karijere u crno-belom.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Poznati srpski košarkaš Bogdan Bogdanović govorio je za Sport klub o karijeri u NBA ligi, povratku u Partizan, reprezentaciji, saradnji sa Željkom Obradovićem i kontaktu sa Svetislavom Pešićem, a za kraj karijere nagovestio je nešto što će itekako obradovati navijače crno-belih.

Za početak NBA, trenutno je u kovid protokolu, pa mirne glave može da napravili paralelu između dve najjače košarkaške lige.

Otkrio je da je NBA dosta razlikuje od evropske košarke i da mu je trebalo vremena kako da izbalansira pristup igri u najjačoj ligi na svetu.

"Istina, bilo mi je potrebno dosta vremena. Ipak, u nekom trenutku „provališ“ da se trošiš previše na nekim stvarima, na jednoj utakmici od bezbroj. Postepeno sam shvatao gde bespotrebno gubim energiju, kako da je sačuvam, jer u ovoj ligi je poenta što duže igrati. Pri tom sam zadržao svoj takmičarski duh", rekao je Bogdanović u velikom intervjuu za Sport klub.

Nedavno je trener Partizana Željko Obradović rekao da je Bogdanović postao lider Fenerbahčea kada je ispunio zahteve koje je od njega tražio, a to je da ne misli da je samo on na terenu.

"U tom smeru mi je mnogo pomogao, da do kraja razumem da nisam sâm na terenu, kao i u tome kako se pobeđuje. To je košarkaški, a kao čoveku mi je pomogao takođe, u vezi s nekim drugim životnim stvarima. Na tome sam mu veoma zahvalan, ali neću tu zalaziti u detalje", rekao je Bogdanović istakavši da je kritika Obradovića imala pozitivan odjek na karijeru.

Dodao je da još ne razmišlja gde će završiti karijeru, ali da bi voleo da to bude u Partizanu.

"Iskreno, ne mogu u ovom trenutku da zamislim tu situaciju, ali možda dođe i taj dan. Kažem ti, teško mi je da sada idem toliko daleko u budućnost, koncentrisan sam na sadašnjost, ali svakako bih voleo da na kraju, kada on dođe, budem u Partizanu", rekao je Bogdanović, koji je u NBA ligi naučio da izbalansira život po pitanju sna i ishrane.

Kada je reč o reprezentaciji, istakao je da je u kontaktu sa selektorom Svetislavom Pešićem.

"Čuli smo se i dopisivali smo se, u kontaktu smo. Pričali smo malo o ovom prvom prozoru. Drugu utakmicu nisam mogao da gledam jer smo imali trening, ali prvu s Letonijom jesam, ludo je bilo do kraja", rekao je bek Atlanta Hoksa.

Ponovio je žal što se nismo plasirali na Olimpijske igre ističući da je smo u glavi već bili u Tokiju, mada je bilo očigledno da Italija ima dobar tim, a zatim se osvrnuo da je neophodno napraviti dobru atmosferu u reprezentaciji.

"Sada je glavno da napravimo hemiju i novu energiju koja će nas motivisati za buduće uspehe. Vremena su stvarno teška, niko ne razmišlja jedino o košarci. Zato moramo da se pobrinemo da napravimo pravu atmosferu: pre svega da imamo želju da dođemo tu i da uživamo u igranju za reprezentaciju. Da se ne pretvori u ono „tu sam da odradim posao mesec-dva, da odemo na prvenstvo, pa šta bude“. Verovatno su nam potrebni i neki mlađi igrači, da se ubace u vatru, kao što smo i mi nekada bačeni – recimo niko ne priča o Sloveniji 2013, kada smo bili sedmi, a to je bila početna tačka koja nas je vodila budućim uspesima".

Za kraj dotakao se toga koje bi utakmice promenio da može, a kojih se rado seća.

"Poslednje što mi je na pameti jeste ova utakmica s Milvokijem. Promenio bih tri utakmice u životu. Milvoki treći meč, kada sam baš loše šutirao (3-16 iz igre) i kada mentalno nisam bio potpuno u utakmici, uticale su na mene neke sudijske odluke. Sad kad vraćam film, mnogo ih je bilo: i poraz od Slovenije (finale Evrobasketa 2017), i finale Evrolige u Berlinu s Fenerom (poraz od CSKA 2016), Partizan – Cedevita (fajnal-for ABA lige 2014), ma sve bih te promenio! Da li bismo dobili, ne znam, ali bih sve promenio", rekao je Bogdanović, pa prešao na vedrije teme.

"Uf, osvajanje Evrolige sigurno (pobeda nad Olimpijakosom u finalu 2017) – bio je to vrhunac. Stvarno sam zavoleo Fener. U stvari, što kaže Željko: „Nije da voliš klub, nego voliš ljude s kojima stvaraš uspomene“. To je istina, i dalje sam u kontaktu sa skoro svima iz te ekipe. Zatim onaj derbi, verujem da svi znamo na koji mislim (36 poena u utakmici u kojoj je Partizan izborio titulu 2014, Bogdanović je ukupno dao 123 poena u toj seriji). Sa reprezentacijom je bilo mnogo lepo u Španiji, naš prvi veliki uspeh 2014. godine bio je divna priča", zaključio je Bogdanović razgovor za Sport klub.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke