Bogdan raspucan, porodično okupljanje Karijevih, Lebron isključen, pa "isključio" dvoje navijača!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 25.11.2021.
08:04
Izvor: Sportske.net

Sjajno veče u NBA!

AP Photo/Derick Hingle
AP Photo/Derick Hingle

Povezane vesti

Atlanta je nastavila seriju pobeda, šest trijumfa u nizu, slavili su u Sakramentu. Jang je ubacio 31 poena, imao 11 asistencija i 7 skokova, Bogdanović je posle lidera tima bio najefikasniji, Srbin je dao 18 koševa, imao 5 skokova, 3 asistencije i 2 blokade. Mnogo bolje je šutirao nego u prethodnim mečevima, ubacio četiri trojke. Odbrana Sparsa ima problem, videlo se to i u ovoj utakmici, mnogo lakih poena, jasno da će ovo biti loša sezona, sad je pitanje da li i tako loša kao prva Popovićeva pre gotovo četvrt veka kada su ostvarili samo 20 pobeda. Sada su na 4-13, dok su Houksi prvi put posle početka novembra na preko 50& uspešnosti.

Stef je dobio duel protiv Seta, nakon što je Golden Stejt posle preokreta savladao oslabljenu Atlantu. Stariji Kari je ubacio 25 poena, mlađi 24, Siksersi su imali +19, ali nisu izdržali Stef je uz 25 poena imao i 10 asistencija. Na terenu je bio i Stefov šurak Damion Li pa je ovo bilo pravo porodično okupljanje. Bjelica je odigrao šest minuta ubacio par poena. Pokuševski je dao četiri koša, Oklahoma je namučila Jutu ali je Donovan Mičel postigao šest poena u nizu nakon loše šuterske večeri. Proradio je u najgore vreme po Tander, u poslednjem minutu.

Ljuti Lebron se vratio na parket, ubacio 39 poena pa su Lejkersi posle produžetka slavili u Indijani. Gosti su jurili rezultat stigli Pejserse u poslednjih pet minuta trojkom Malika Monka i nakon overtajma odneli pobedu. Monk je ubacio 17 poena, Melo 14, Vestbruk 20, uz 7 skokova i pet asistencija. Dodajmo da su gosti bili bez Entonija Dejvisa, a Lebron je "isključio" dvoje navijača Indijane. Oni su kraj terena dobacivali i psovali, pa je na intervenciju Džejmsa obezbeđenje reagovalo.

"Jedno je navijati za svoj tim, ali rekli su mi stvari koje su nepristojne i koje ja nikad ne bi rekao navijaču. Prešli su liniju", komentarisao je najbolji igrač Lejkersa koji je isključen zbog udaranja protivnika pre dva meča, pa je propustio gostovanje u MSG protiv Niksa.

Sansi se staju, 14. pobeda u nizu, Buker je bio presuda za Kavse, ubacio je 35 poena. Nije bilo lako, moglo je da se završi drugačije da je Riki Rubio bolje izvodio slobodna bacanja u finišu. 

Šarlot igra odlično, sedam pobeda u osam mečeva, savladali su Orlando na Floridi, a Rozije i LaMelo Bol su iskombinovali 49 poena, ali je impuls dala klupa koja je napravila 15:0 u trećij četvrtini i praktično odlučila utakmicu.

Durant je ušao među najboljih 25 strelaca svih vremena u NBA. On je prešao svog idola Ajversona u trijumfu Netsa nad Bostonom. Iznenađenje večeri priredili su Roketsi koji su prekinuli niz od 15 poraza trijumfom protiv Čikaga. Bulsima nije pomogao ni Nikola Vučević koji se nakon korone i propuštenih sedam mečeva vratio sa 14 poena i 13 skokova. Hjuston je pogodio 17 trojki, osam u trećoj četvrtini, Haus je dao 18 poena, Vud 16, ovo je tek druga pobeda za tim iz Teksasa u sezoni.

U ostali mečevima, pobeda Milvokija protiv Pistonsa, Pelikansi su iznenadili Vašington, dok je Sakramento bio bolji od Portlanda.

Rezultati:

Klivlend - Feniks 115:120
Indijana - Lejkers 116:124
Orlando - Šarlot 99:106
Boston - Bruklin 104:123
Hjuston - Čikago 118:113
Memfis - Toronto 113:126
Milvoki - Detroit 114:93
Minesota - Majami 113:101
Nju Orleans Vašington 127:102
Oklahoma - Juta 104:110
San Antonio - Atlanta 106:124
Golden Stejt - Filadelfija 116:96
Sakramento - Portland 125:121

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke