Bogdan razbio, Pokuševski umalo tripl-dabl!

Autor: Boris Jovanović
utorak 29.03.2022.
07:57
Izvor: Sportske.net

Strašno veče za Srbe!

AP Photo/Darron Cummings
AP Photo/Darron Cummings

Povezane vesti

Dolijali su i Seltiksi. U derbiju Atlantika, mladi, poletni tim Toronta je srušio u Kanadi Boston posle produžetka. Blistao je Siakam sa 40 poena i 13 skokova, pa su Reptorsi prekinuli seriju Seltiksa od šest pobeda i krcati vrh Istoka učinili još komplikovanijim. Ovom pobedom su se izjednačili na četvrtom i petom mestu sa Bulsima i pobegli korak Klivlendu. 

Bulsi su poraženi u Njujorku, četvrta pobeda u nizu za Nikse, ali kasno su upalili motore. Noćas su uspeli da zaustave DeRozana u samom finišu, da prelome meč. Najbolji strelac gostiju je brojao do 37, ali je promašio kljućni šit, napravio faul u napadu, pa je to bila presuda za Čikago. Što se Njujorka tiče kasne 4.5 pobede nad Atlantom koja je deseta, poslednje mesto koje vodi u razigravanje i to je gotovo nemoguće stići.

Atlanta nije propustila šansu protiv očajne Indijane u gostima, vodio ih je naš Bogdanović sa 29 poena. Pejsersi su se koncentrisali na Janga, Bogdan ih je kaznio otvorenim šutevima. Jang je ubacio 14 poena, ali imao je 16 asistencija. Oba tima su dobro šutirala, ali je bez problema gost priveo meč kraju. Bogdanović je uz 29 poena, imao 5 skokova, ubacio je 5 trojki iz 7 pokušaja. 

Oklahoma je uz partiju karijere Isaje Robija (30 poena) slavila u produžetku nebitnog meča sa Portlandom, oba tima uskoro idu na odmor. Naš Pokuševski blizu tripl-dabla, igrao je čak 41 minut, 11 poena, 11 asistencija i 8 skokova, uz šest izgubljenih lopti i blokadu.

Konačno dobra partija Majamija, prekinuli su crni niz od četiri poraza, Batler je ubacio 27 poena Kingsima u lakoj pobedi domaćina. Klivlend je savladao Orlando uz odličnu partiju Darijusa Garlanda. On je spakovao 25 poena Medžiku, imao je 12 asistencija, ali loša vest za tim iz Ohaja koji se bori za direktan plasman u doigravanje je povreda trećeg pika Ajvan Moblija.

U derbiju Teksasa Dežonte Marej je sa 33 poena, rekordom karijere bio prevaga protiv Hjustona. Sparsi su dobili četiri meča u nizu, sada kasne za Lejkersima samo pola pobede u borbi za 10. mesto Zapada, poslednju kartu za razigravanje. 

Memfis je tukao Golden Stejt, učvrstio drugo mesto, Dezmond Bejn je ubacio 22 poena, Melton i Bruks po 21, Grizliji imaju pet pobeda više od Voriorsa i završiće kao drugi na Zapadu. Goati bez Karija, Tompsona, Grina već misle na plej-of. Morant je propustio peti meč za Memfis u nizu, ne smeta im odsustvo najboljeg, pobeđuju.

 

 U prvoj utakmici večeri simultanka Nikole Jokića u Severnoj Karolini protiv Šarlota.

Rezultati:

Šarlot - Denver 109:113
Klivlend - Orlando 107:101
Indijana - Atlanta 123:132
Majami - Sakramento 123:100
Njujork - Čikago 109:104
Toronto - Boston 115:112 pr.
Hjuston - San Antonio 120:123
Memfis - Golden Stejt 123:96
Portland - Oklahoma 131:134 pr. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke