Bogdan sa parkinga! Jokić ne daje Vulvsima nikakvu nadu

Autor: Nemanja Janošev
subota 22.04.2023.
08:30
Izvor: Sportske.net

Odlične partije srpskih košarkaša.

AP Photo/Brynn Anderson
AP Photo/Brynn Anderson

Povezane vesti

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Minesota Tibervulvse i u trećoj utakmici plej-of serije. Ovog puta, tim Majka Melouna slavio je sa 111:120 na gostovanju i tako poveo sa 3:0.

"Nismo želeli da ih vratimo u život", bile su prve reči Nikole Jokića posle duela na kojem je upisao 20 poena, 11 skokova i 12 asistencija. Bio je to njegov sedmi tripl-dabl učinak u plej-of mečevima, a neverovatan podatak je da samo osam franšiza u istoriji NBA lige ima više! Da, govorimo o ekipama, ne o igračima... 

Jokić je i ovog puta bio glavna pokretačka snaga Nagetsa u meču koji je bio najneizvesniji od svih prethodnih iz ove serije. Sastav iz Kolorada dobio je samo dve od četiri deonice i to sa po šest i tri poena razlike. 

Majkl Porter Džunior imao 25 poena, dok je Džamal Marej dodao 18. Entoni Edvards je imao sjajno veče sa 36 poena, a Karl-Entoni Tauns 27.


Košarkaši Atlanta Hoksa umanjili su rezultat u plej-of seriji protiv Boston Seltiksa na 2:1. Na svom parketu, Hoksi su dobili sa 130:122.

Impresivno prvo poluvreme odigrao je Bogdan Bogdanović koji je u 20 minuta igre ubacio 15 poena, od kojih su neke bile dalekometne trojke. One koje mi volimo da zovemo "s parkinga". Srpski bek je šutirao 3/3 za tri poena u tom periodu igre. Bogi se potom poenterski "ugasio". Nije imao više minuta, naposletku je šutirao svega još tri puta i skor sa poluvremena je ostao.

Ali, ispostavilo se da je rezultat iz druge deonice bio presudan za ovaj meč. Hoksi su ga dobili sa devet poena viška.

Tre Jang je ubacio 32 poena, dok je Dežonte Marej imao 25. Džejson Tejtum je na suprotnoj strani imao 29 poena.


U trećoj utakmici koja je odigrana u večeri koja je iza nas, Njujork Niksi su pobedili Klivlend Kavalirse sa 99:79 i sada vode sa 2:1 u seriji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke