Bogdan se opustio, strašni Kajri!

Autor: Boris Jovanović
sreda 21.04.2021.
07:54
Izvor: Sportske.net

Atlanta igra odlično, Irving nosio Bruklin na leđima...

AP Photo/Ben Margot
AP Photo/Ben Margot

Povezane vesti

Atlanta igra sjajno, posle smene trenera se sve promenilo, uspeli su da se probiju u top četiri Istoka što bi garantovalo prednost domaćeg terena, ako je to u sadašnjoj situaciji i bitno.

Bilo kako bilo smeši im se prvo doigravanje u poslednje četiri godine, noćas su savladali slabi Orlando, Jang je ubacio 25 poena, veteran Lu Vilijams 22, najviše od povratka u klub. Naš Bogdanović nije bio na nivou prošlih mečeva, 14 poena, po četiri skoka i asistencije, ubacio je dve trojke.

U strašnoj formi je Njujork. Pojačali su odbranu u nastavku i srušili Šarlot, Baret je 18 od 24 poena dao u trećoj četvrtini, on je bio čovek preokreta. Niksi su se pometili na peto mesto Istoka, serija od sedam pobeda je najduža u poslednjih sedam godina, tada su pobedili u osam u nizu.

Bruklin je odneo pobedu iz Nju Orleansa, Kajri Irving je začinio trijumf teškim šutem, 32 poena, realizovao je i četiri bacanja u poslednjem minutu i sačuvao pobedu Netsima. Džo Haris je dodao 24 poena, odlično koristi odsustvo Duranta i Hardena, Grifin sa klupe doprineo sa 16 poena i 8 skokova. Pelikansi su izgubili četiri meča u seriji, očigledno je da su ušli u krizu, mada Van Gandi kaže da poraz nije posledica mladosti i neiskustva, zamerio je svom timu na odbrani i lošem branjenu kontri. Zajon je ispustio ključnu loptu kada je njegovom timu bila potrebna trojka za izjednačenje, završio je sa 33 poena i 7 skokova, Ingram je dodao 27, nije vredelo.

Tesno je bilo u Oregonu, Pol Džordž je rešio pitanje pobednika sa par bacanja pet sekundi pre kraja. Brojao je do 32, imao 11 skokova, preuzeo ulogu lidera u odsustvu Leonarda. MekKolum je promašio šut sa sirenom, završio je sa 28 poena, Pauel je postigao 23, i Blejzersi su bili oslabljeni, bez Lilarda.

I na kraju, u duelu dva loša tima, slavila je Minesota. Dobili sau u Sakramentu pred 1600 ljudi, prvi put posle više od godinu dana publika na tribinama. Minesota je gubila 115:114 kada je Edvards pogodio trojku, od tog trenutka serijom 17:3 "Vukovi" su rešili meč. Tauns je završio sa 25 poena i 18 skokova, Edvards i Rasel iskombinovali 56 poena, kod Sakramentoa Barns i Harkls po 20. Za Sakramento je ovo 10. poraz u 11 mečeva.

Rezultati:

Atlanta - Orlando 112:96
Njujork - Šarlot 109:97
Nju Orleans - Bruklin 129:134
Portland - LA Klipers 112:113
Sakramento - Minesota 120:134 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke