Bogdan se povredio, Klipersi ČUDOM do prvog finala u istoriji!

Autor: Boris Jovanović
subota 19.06.2021.
08:20
Izvor: Sportske.net

Majstorica u Filadelfiji, Terans Man junak Klipsa!

AP Photo/Mark J. Terrill
AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Set Kari igra sjajnu seriju. Stefov brat je izašao iz senke protiv Atlante, odigrao sjajnu rolu, ubacio 12 poena u seriji od 14:0 kojom su gosti preuzeli vođstvo i izborili majstoricu protiv Atlante. Kari je na kraju završio sa 24 poena, uz Meksija i Tobijasa Harija izvukao loše partije Simonsa i Embida u prvom delu. Kod Janga druga priča, on je 20 od 34 poena postigao do poluvremena, kada su Houksi možda ispustili priliku da sve reše i dokopaju se finala. U nastavku su u trećoj četvrtini gosti pogodili sedam trojki, pa je prednost otišla na njihovu stranu. Bogdanović se povredio na početku poslednje četvrtine, osetio je bol u kolenu, završio je sa sedamn poena uz loš šut. Za pobedu Houksima osim boljeg Bogija, nedostajao je i raspoloženiji Džon Kolins koji je takođe završio sa sedam poena. 

Bilo kako bilo, sutra u Filadelfiji pada odluka.

Klipersi idu u finale protiv Feniksa. Okrenuli su seriju protiv Jute, a u šestom meču vratili su se sa -25 i dobili utakmicu. Ovo je najveći uspeh u istoriji kluba iz Los Anđelesa, polufinale je za njih uvek bilo nepremostivo, ali sada će igrati za titulu na Zapadu. 

Tajno oružje je bio Terens Man. Sofomor koji je bio pik druge runde iz 2019. je iskoristio povredu Leonarda i izrastao od junaka. Ubacio je neverovatnih 39 poena, praktično vratio tim iz izgubljene situacije, velikog minusa. On je u trečoj četvrtini ubacio 20 poena, konačnih 39 je naravno rekord karijere. Kako je rekao, momak sa Florida univerziteta, inače tek 48. pik drafta nije postigao ovoliko poena još od srednje škole u Njujorku.

Pol Džordž je dodao 28 poena, 9 skokova, 7 asistencija, Redži Džekson 27 poena, 10 asistencija, pa su Klipersi posle još jednog povratka (i protiv Dalasa su gubili 2:0) uspeli da stignu do prvog finala Zapada. I sada će se suočiti sa svojom legendom Krisom Polom koji nikada nije uspeo da ih dovede ovako daleko. 

Kod Jute Mičel 39 poena, ovo je veliki neuspeh za najbolji tim regularnog dela, imali su Mičela, najboljeg defanzivca Goberta, najboljeg šestog čoveka Klarksona i završavaju u polufinalu, i to nakon što su dobili prva dva meča serije.

Rezultati:

Atlanta - Filadelfija 99:104 (3:3)
LA Klipers - Juta 131:119 (4:2)

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke