Bogdan sipao, Luka Dončić se smeši, Lejkersi u velikoj nevolji!

Autor: Boris Jovanović
petak 07.05.2021.
08:12
Izvor: Sportske.net

Bogdanović oličan, bez efekta. Dalas učvrstio peto mesto, šta će biti sa šampionom?

AP Photo/Darron Cummings
AP Photo/Darron Cummings

Povezane vesti

Klipersi su preskočili Denver u borbi za treće mesto Zapada. Naime, nisu propustili šansu protiv oslabljenih Lejkersa, bez Lebrona da dobiju gradski derbi. Kavaj Leonard je ubacio 15 poena, imao 8 skokova i šest asistencija, Zubac dodao 14 poena, pobeda Klipsa nije dolazila u pitanje. Oni su deveti put u deset godina u plej ofu, ako ostanu treći, a Lejkersi sačuvaju šesto mesto, gledaćemo derbi grada već na startu doigravanja. Dejvis je odigrao samo devet minuta za šampiona, četiri poena, Lebrona neće biti ni u Portlandu u jednoj od ključnih utakmica...

Kari i Voriorsi su preslišali slabu Oklahomu i pomerili se na osmo mesto na Zapadu, imaju pola pobede više od Memfisa. Stef je broja do 34, dodao 7asistencija, sjajan je bio Myšal Mulder, Kanađanin koji je za 20 minuta ubacio sedam trojki i završio sa 25 poena. Pokuševski je propustio još jedan meč. 

Indijana je pomalo neočekivano nadigrala lidera divizije Atlantu, LeVert je ubacio 31 poen, od toga devet u poslednjih par minuta. Pejsersi se grčevito bore za što bolju poziciju u plej-inu, ovo za njih nije dobra sezone. Bogdanović je igrao sjajno, 28 poena, dao je šest trojki, pogodio 11 od 18 šuteva, Jang je uz 30 poena imao 10 asistencija, ali nisu mogli bolje zbog fantastičnog šuta Pejsersa.

Težak poraz za Memfis, u Detroitu. Pistonsi su prekinuli seriju od četiri poraza, iako oslabljeni dobili su neočekivano, najgori tim lige su vodili Vejn Elington i Kori Džozef sa po 18 poena. Grizliji su delovali letargično, možda i umorno od pobede u Minesoti prethodno veče, ali to nije opravdanja, sada su devetior i gledaju u leđa Voriorsima.

Dalas je srušio Bruklin, bez obzira na 45 poena Kajrija Irvinga, najviše u sezoni. Netsi su izgubili četiri u nizu i teško će stići Filadelfiju na prvom mestu Istoka. Dalas su vodili Dončić sa 24 poena, Hardevej Džunior je dodao 23, sada su Mavsi pobedu ispred Lejkersa i Portlanda koji večeras igraju između sebe. Dalas je deset pobeda iznad 50%, trenutno su peti, imaju bolji skor sa Lejkersima, ali ne i Portlandom. Jedan od ova tri tima će biti sedmi, što znači da će morati u plej-in. 

Bobi Marjanović nije igrao.

Vašington je dobio u Tampi nakon produžetaka, Bredli Bil je ubacio polovinu od 28 poena u poslednjoj četvrtini i produžetku i bio čovek odluke. Na drugoj strani 44 poena Paskala Siakama za Toronto ostali su bez nagrade. Vestbruk je stigao do 180. tripl-dabla karijere, 13 poena, po 17 skokova i asistencija, dobio je šesti penal u finišu produžetka. Još jedna utakmica ga deli od Oskara Robertsona (181) na prvo mestu večne liste tripl-dablova. 

Zak Lavin se vratio Čikago Bulsi su lako slavili u Šarlotu, počistili su Hornetse ove sezone. Vučević je ubacio 29 poena, imao 14 skokova, njegov tim je kontrolisao utakmicu, ali realno teško će u plej-in. Naime, kasne za Vašingtonom tri i po pobede, u ovom stadijumu sezone to je gotovo nemoguća misija. Imaju još šest utakmica do kraja, jednu više od Vizardsa, moraju da pobeđuju i čekaju kikseve tima iz prestonice. 

Rezultati:

Šarlot - Čikago 99:120
Toronto - Vašington 129:131
Dalas - Bruklin 113:109
Detroit - Memfis 111:97
Indijana - Atlanta 133:126
Golden Stejt - Oklahoma 118:97
LA Klipers - LA Lejkers 118:94

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke