Bogdan sjajan bez nagrade, Dragiću zviždala "cela Kanada"!

Autor: Boris Jovanović
sreda 02.03.2022.
07:56
Izvor: Sportske.net

Bogdanović pogađao, Atlanta izgubila, loše veče preko granice za Slovenca...

AP Photo/Noah K. Murray
AP Photo/Noah K. Murray

Povezane vesti

Nova dobra partija Bogdana Bogdanovića, 25 poena za Srbina, 4 skoka, 3 asistencije, ubacio je tri trojke, ali na kraju, on i Jang koji je ubacio 31 poen, nisu bili dovoljni. Ostatak tima nije doprineo u napadu bukvalno ništa, Boston je spustio Houkse ispod 100 poena i dobio meč. Kod domaćina, koji je serijom 14:0 na startu drugog dela istopio prednost Houksa, Tejtum odličan sa 33 poena, 8 skokova i 7 asistencija, u drugom poluvremenu Boston je pojačao ritam, Grent Vilijams je pogodio par trojki i prelomio meč u poslednjih pet minuta. Ni naredni rival za Atlantu i Bogdanovića neće biti prijatan, na jug u četvrtak stiže Čikago.

Dalas je okrenuo protiv beznadežnih Lejkersa. Sedam od 25 poena je Luka Dončić postigao u poslednjoj četvrtini, sedam minuta pre kraja Mavsi su kasnili šest poena, ali su Lejkersi jednostavno stali. Lebron je brojao do 26, Melo Entoni 20, za njihov tim nema pobede posle Ol-Star pauze, tri poraza u nizu, šest od sedam poslednjih mečeva su izgubili, ako ovako nastave neće ni u baraž za plej-of.

Za razliku od Lejkersa, Klipersi pobeđuju. Slavili su protiv Hjustona pošto su postigli 40 poena u trećoj četvrtini. Istakao se Hrvat, bivši igrač Mege Zubac sa 22 poena i 12 skokova, u poslednjem periodu Taj Lu je mogao da isprazni klupu i odmori svoje startere jer je tim imao dvadesetak razlike.

Karl Entoni Tauns nastavlja sa odličnim partijama, preslišao je i Voriorse, ubacio im 39 poena, imao i devet skokova, favorit nije imao odgovor pod košem. D'Anđelo Rasel je bivšoj ekipi dao 22 poena, na drugoj strani Kari 34, ali su procenat šuta koji je ispod njegovog nivoa. Vulvsi koji čekaju bezmalo par decenija plej-of, kasne za Denverom tri pobede, Nagetsi su na poslednjoj poziciji koja donosi direktan plasman, Ali ovakva Minesota ima šanse da prođe i baraž, odnosno kao sedma uđe u doigravanje, pa bi im po sadašnjem stanju na tabeli potencijan protivnik bili upravo Voriorsi. Ali, rano je za kalkulacije. 

Toronto je pred svojoj punom dvoranom, posle povratka navijača izborio tešku pobdu protiv Netsa. Siakam je ubacio 18 poena, publika je inače izviždala Gorana Dragića koji je kratko bio u Kanadi, otišao u San Antonio, a posle trampe završio u Netsima. Ovo je bila njegova treća utakmica po dolasku u Bruklin, dao je 10 poena, ali mu je dvadesetak hiljada ljudi zviždalo svaki put kada bi primio loptu....

Detroit nije mogao ništa u Vašingtonu, dodali bismo, kao i obično, ovo je 14. put u nizu da prestonicu napuštaju praznih ruku. Kajl Kuzma je ubacio 21 poen, Tomas Brajant dodao 16, Vizardsi i dalje imaju nadu, kasne jedan meč za desetoplasiranim Šarlotom koji je poslednji na poziciji za doigravanje.

Rezultati:

Vašington - Detroit 116:113
Boston - Atlanta 107:98
Toronto - Bruklin 109:108
Hjuston - LA Klipers 100:113
Minesota - Golden Stejt 129:114
LA Lejkers - Dalas 104:109

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke