Bogdan solidan, šampion prejak

Autor: Vladimir Stojanović
subota 03.02.2018.
09:27
Izvor: Sportske.net

Voriorsi ne gube dve u nizu. Veče u kome su blistali ruki Mičel, Kemba Voker, Kajrijeva alternativa Rozije...

Beta/AP Photo/Frank Franklin II
Beta/AP Photo/Frank Franklin II

Povezane vesti

Voriorsi nisu dozvolili da se ponovi Juta, odgovorili su pobedom u Kaliforniji nakon katastrofe u "slanoj državi". Iako su napravili 25 grešaka, Sakramento to nije uspeo da iskoristi, Durant je ubacio 13 od 33 poena u poslednjoj četvrtini, jednostavno šampion je prejak, oni ne gube dve u nizu.

Kingsi su se u poslednjoj četvrtini približili na -1, ali su gosti brzo doveli stvari na svoje mesto.

Bogdanović je odigrao solidan meč, ubacio četiri trojke, imao 6 asistencija, po 3 skoka i ukradene lopte.



Iznenađenje u Oklahomi, Entoni Dejvis je poneo Pelikanse na leđima, brojao do 43, Nju Orleans je dobio favorizovani Tander. Oklahoma je tako veče posle izgubljenog trilera u Koloradu, izgubila kod kuće, Vestbruk i Džordž su se ispromašivali, ali je MVP stigao do novog tripl-dabla, 16 poena, 14 skokova, 10 asistencija. Ipak, domaćin sa procentom šuta od 38% i samo 9 trojki iz 36 pokušaja i nije mogao bolje da prođe, tim pre što je "Obrva" dobio bitku sa Adamsom, jednim od najboljih defanzivnih centara lige.

Juta je protutnjala kroz Arizonu, Donovan Mičel ubacio 40 poena, ruki je odigrao simultanku sa slabima Sansima. Bivša zvezda Luisvila je bio na poen od rekorda u kratkoj NBA karijeri, ovo je inače pošto su rasturili Golden Stejt, treći put u istoriji da Juta dobije dve utakmice u nizu sa više od 30 razlike.

Goran Dragić je ubacio samo 10 poena za Majami u porazu od Filadelfije, novopečeni Ol-Star je imao loš šut, kada on stane, Hit je tek prosečna ekipa. Doduše, nije bilo lako Siksersima grad, ali i ekipa je više mislila na Super Boul nego na meč, Embid je ubacio 17 poena, imao 11 skokova, posle meča otišao u Mineapolis da bodri Iglse u nedelju.

"Čuo sam da je to najveći događaj u američkom sportu", rekao je "Proces" koji je iz Kameruna.

Majami je na kraju ublažio poraz, ali su odigrali veoma loše tri četvrtine.

Milvoki je dobio peti put u šest mečeva od smene Džejsona Kida, slavili su tesno protiv Niksa. Džabari Parker se vratio na parket posle godinu dana sa 12 poena, a meč je rešio Adetokumbo dve sekunde pre kraja. Grk je ubacio 29 poena, na drugoj strani Kanter i Porzingis po 17, Turčin je imao 18 skokova, ali je promašio odlučujući šut, posle koga je "Grčka zver" presudila gostima.

Toronto je napunio koš Portlanda do vrha, dali su im 130 poena, na drugoj strani Lilard nedovoljan sa 32, Nurkić je ubacio 20, problem je što Trejlblejzersi nisu igrali odbranu. DeRozan je ubacio 32 poena, Toronto je specijalista za Portland dobili su ih šest puta u nizu.

Lejkersi su odneli pobedu iz Bruklina, Ingram je uz 16 poena, imao 10 asistencija i 8 skokova, Bruk Lopez se vratio kod bivših navijača i razočarao ih koševima koji su prelomili utakmicu. Nije imao milosti, podsetimo centar Lejkersa je rekorder Netsa u poenima i blokadama, proveo je devet godina među "Mrežicama".

Završio je sa 19 poena i 3 blokade, odigrao ključnu rolu u finišu, i u odbrani i u napadu.

Boston je očekivano dobio Atlantu, iako bez Kajrija Irvinga, ruki Tejtum je ubacio 27 poena, Teri Rozije odigrao još jednu fantastičnu partiju, 31 poen, sjajno menja prvu zvezdu tima. Inače ovo je njegov rekord karijere, podsetimo u svom prvom startu, protiv Niksa, napravio je u sredu tripl-dabl.

Kemba Voker je bio koban po Indijanu, ubacio im je 41 poen, a zanimljivo da su Hornetsi postavili rekord franšize, 49 poena u prvoj četvrtini. Prekinuli su seriju Indijane od tri pobede, Oladipo je dao 35 poena za goste koji su bili bez trenera MekMilana.

Rezultati:

Sakramento - Golden Stejt 104:119
Oklahoma - Nju Orleans 100:114
Feniks - Juta 97:129
Milvoki - Njujork 92:90
Toronto - Portland 130:105
Bruklin - LA Lejkersi 99:102
Šarlot - Indijana 133:126
Boston - Atlanta 119:100

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke