Bogdan strašan, Atlanta preživela! Šampioni konferencija vratili brejk!

Autor: Boris Jovanović
subota 23.04.2022.
08:24
Izvor: Sportske.net

Sjajna partija Srbina, brejkovi u Čikagu i Nju Orleansu...

Povezane vesti

Atlanta je ostala u igri posle drame u Džordžiji. Iako je Jang bio loš u prva dva meča na Floridi, tim je želeo loptu u njegovim rukama kada se odlučivalo. Pogodio je na manje od pet sekundi pre kraja, Atlanta se vratila sa -16 i smanjila rezultat na 2:1. Majami je propustio svoje prilike, šampion Istoka je imao veliku prednost, Batler je promašio šut koji obično pogađa desetak sekundi pre kraja, posle tajm-auta Jan je ispisao presudu. Majami je imao poslednji šut, ali je Batlera dobro čuvao Hanter, bila je to teška pozicija, Džimi van ravnoteže pa je na kraju počelo slavlje. 

Jang je meč završio sa 24 poena, 8 asistencija, ponovo nije imao dobar procenat šuta, odlična partija Bogdanovića. Srbin je završio sa 18 poena, 8 skokova, 6 asistencija, ubacio je četiri trojke, imao par ukradenih lopti i blokadu, još jednom je pokazao da je jedan od najboljih šestih ljudi u ligi. Kod Majamija Batlet 20 poena, 10 skokova, par asistencija ga je delilo od tripl-dabla, Hero 24 poena, 7 skokova, 4 asistencije...

Serija ostaje u Atlanti, meč broj 4 je ključan, ako Atlanta izjednači, imaćemo neočekivano neizvesnu seriju, u suprotnom Majami bi mogao da završi posao na Floridi sredinom nedelje.

Ponovo Kris Pol, nije bilo Bukera, ali Sansi su uspeli da vrate brejk. Veteran je još jednom držao čas košarke, 28 poena, od toga 19 u poslednjoj četvrtini, prelomio je meč, Feniks vodi 2:1, vratili su kontrolu nad serijom. Ejton je dodao 28 poena i 17 skokova, odlična partija i rezervnog centra Džavala MekGija, 15 poena, samo jedan promašaj, gosti su dominirali bez najboljeg strelca, u reketu. Ingram i MekKolum sa ukupno 64 poena nisu bili dovoljni za domaće. 

Milvoki je takođe vratio brejk, bili su bez Krisa Midltona, ali je šampion pokazao snagu, kada je bilo najpotrebnije. Rasturili su noćas Čikahgo, Grejson Alen je pogodio pet trojki, završio sa 22 poena, na kraju je bilo trideset razlike za Bakse. Janis je ubacio 18, bivši igrač Bulsa, Bobi Portis je uz 18 poena, imao 16 skokova, ovo je inače jedan od najgorih poraza Čikaga u istoriji kada je doigravanje u pitanju (izgubili su od Majamija sa 32 razlike u polufinalu pre desetak godina) Vučevič je predvodio Čikago sa 19, ali je DeRozan dao samo 11 poena, trideset manje nego u pobedi u Viskonsinu. 

Atlanta - Majami 111:100 (1:2)
Čikago - Milvoki 81:111 (1:2)
Nju Orleans - Feniks 111:114 (1:2)

Plej of se nastavlja danas, odnosno u noći subota na nedelju, Bruklin u derbiju dočekuje Seltikse, Minesota je domaćin protiv Memfisa. Na AdmiralBetu imate kvote, po nama Boston bi mogao da napravi brejk, a Minesota da izjednači na 2:2 protiv Memfisa. Takođe, dva meča su u subotu uveče, verujemo u pobedu Jute protiv Dalasa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke