Bogdan u plej-ofu, triler u Los Anđelesu, čuvajte se, Lejkersi su u plej-ofu!

Autor: Boris Jovanović
sreda 12.04.2023.
07:13
Izvor: Sportske.net

Atlanta protiv Bostona, drama na Pacifiku!

AP Photo/Rebecca Blackwell
AP Photo/Rebecca Blackwell

Povezane vesti

Houksi su u doigravanju. Noćas je Atlanta dobila u Majamiju, zauzela sedmom mesto na Istoku, trijumf u plej-inu znači i sudar sa Bostonom u prvoj rundi plej-of. Dobili su Hit na krilima 25 poena Janga, Kapela je uhvatio čak 21 loptu za trijumf "Jastrebova". Ovo je i svojevrsna osveta Majamiju za poraz u prvom kolu plej-ofa prošle sezone. 

Bogdanović je završio sa 14 poena, po par skokova, asistencija i ukradenih lopti. Predvodio je rezerve, Srbin, Sadik Bej, Okongvu i Džajlen Džonson su iskombinovali 53 poena, to je bila razlika. Atlanta postaje na neki način specijalista za plej-in. U ovoj vrsti formata su redovni, od uvođenja pre par godina za vreme korona sezone. Tri puta su na ovaj načun tražili plej-of, sva tri puta pobedili. Atlanda je i nadskočila rivala, upravo je Klint Kapela bio ključ, gosti su imali 24 skoka više, 16 više pod košem Majamija, i dvadeset poena prednosti u takozvanim poenima iz druge šanse, posle ofanzivmog skoka. Jasno, to je skupo koštalo Hit u čijim redovima je Lovri ubacio 33 poena. To je najviše od kada je pre dve sezone iz Kanade stigao na Floridu. Njegova ekipa ima još jednu šansu, opet kod kuće, i to protiv boljeg iz večerašnjeg meča Toronta i Bulsa. Pobednik tog duela će na noge Hitu, a ko bude slavio, pripašće mu osma, poslednja karta u istočnom plej-ofu i put u Milvoki za vikend, na otvaranje serije protiv Janisa i kompanije.

Upravo je završen ludi meč u Los Anđelesu. Lejkersi su posle produžetak preživeli Minesotu, sedmi su na Zapadu i u prvom kolu idu u Memfis, biće to sjajan sudar protiv "Grizlija". Napravili su 20 grešaka u noćašnjoj utakmici, prokockali pobedu u regularnom delu i ipak nakon dodatnih pet minuta odahnuli. Drama u poslednjim sekundama, Lebronova asistencija za Šredera, činilo se da je Nemac rešio meč. A onda, u poslednjem napadu "Vukova", faul Entonija Dejvisa nad Majkom Konlijem na šutu za tri poena, ostalo je tek nešto više od sekunde do kraja. Iskusni plej Minesote je realizovao sva tri penala i doneo produžetak i ogromnu psihološku prednost gostima. No, u produžetku druga priča, serija poena Lejkersa, 10:4 u dodatnih pet minuta i prolazak u plej-of. 

Lebron je vodio tim sa 30 poena, Dejvis je dodao 24, zajedno su izgubili 10 lopti, kako rekosmo, preživeli su. Odličan i Šreder sa 21 košem. Kod Minesote Tauns 24, imao je 11 skokova i pet asistencija, Konli je ubacio 23 poena, Edvards je imao košmarnu noć. Svih devet promašaja za tri, na kraju mizernih devet koševa, najslabije veče u sezoni u najbitnijem trenutku. Na kraju, možda je to i presudilo.

No, Lejkersi idu dalje, ponovo su u plej-ofu, ali moraće da igraju mnogo bolje kako bi imali šansu protiv mladog i poletnog Memfisa.

Rezultati:

Majami - Atlanta 105:116
LA Lejkers - Minesota 108:102

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke