Bogdan vratio Atlantu među najbolje, velikani će morati težim putem do plej-ofa!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 13.05.2021.
08:10
Izvor: Sportske.net

Atlanta se vratila posle četiri godine, Lejkersi i Boston će morati u baraž...

Curtis Compton/Atlanta Journal-Constitution
Curtis Compton/Atlanta Journal-Constitution

Povezane vesti

Sada je jasno, prvi put posle četiri godine Atlanta igra u plej-ofu. Uspeli su da noćašnjom pobedom protiv Vašingtona obezbede doigravanje, sada su četvrti i lako bi mogli da u prvoj rundi imaju prednost domaćeg terena. Jang je ubacio 33 poena, Džon Kolins pogodio trojku u finišu i dotukao goste iz prestonice. Naš Bogdanović 20 poena, ubacio je četiri trojke, imao par skokova, po tri asistencije i ukradene lopte. Novi apsolutni rekorder u broju tripl-dablova, Rasel Vestbruk je dosta promašivao, 34 poena, 15 asistencija, 5 skokova, za promenu nije bilo trostrukog učinka. Gostima je itekako nedostajao najbolji strelac Bredli Bil koji je propustio oba poraza od Atlante. Inače, Vašington je 10. poslednje mesto koje vodi u plej-in i tu će po svemu sudeći ostati. 

Džejms Harden se vratio posle 18 mečeva pauze, ubacio je 18 poena, imao 11 asistencija, ovo je prvi put posle deset godina da je ušao sa klupe. Podsetimo pre deceniju je u Oklahomi bio najbolji šesti čovek NBA. Imao je i 7 skokova, izgledao sasvim dobro nakon najduže pauze u karijeri. Nije bilo Kajrija, ali su Netsi pobedili bez problema i sada kasne jednu i po pobedu za Siksersima, ali će najverovatnije ostati drugi. 

Seltiksi su se raspali na kraju sezone. Kevin Lov im je ubacio 30 poena, četvrti poraz Bostona u nizu, šokirani su pobvredom Džajlena Brauna, ali se nadaju da će se Kemba i Markus Smarta oporaviti do plej-ina. Ovim porazom u Ohaju su izgubili šanse da dohvate Nikse na šestoj poziciji.

Luka Dončić je ubacio 33 poena, vratio se Porzingis sa 19, pa su Mavsi ostali na poziciji koja vodi u plej-of. Pelikansi idu na dugi odmor, i da vidaju rane. Povredio se Lonzo Bol, nema Zajona, Ingrama, Stivena Adamsa, pa jedva čekaju da se regularni deo završi, za njih nema plej-ofa.

Marjanović je ubacio par poena i imao dva skoka za manje od pet minuta...

Dalas je na deobi petog i šestog mesta sa Portlandom koji je tukao lidera Zapada Jutu, Mavsi imaju bolji međusobni skor od Blejzersa. Tim iz Oregona je pomalo neočekivano dobio na teškom gostovanju, Lilard i MekKolum su iskombinovali 56 poena za zlatnu pobedu. 

Lejkersi su na jedvite jade savladali najgori tim lige Hjuston, i dalje imaju teorijske šanse za šesto mesto, ali će posle pobeda Dalasa i Portlanda najverovatnije morati u plej-in. Na kraju su iskomplikovali stvari, Teksašani su se sa devet poena u nizu vratili u meč, ali je Olinjuk izgubio loptu u poslednjem napadu i to je bilo to, pobeda je ostala u El-Eju, treća u nizu za oslabljenog šampiona, ali im neće puno značiti. Osim Lebrona, nije bilo ni Dejvisa, Dramond je ubacio 20, Horton-Taker 23 poena za domaće.

Rezultati:

Atlanta - Vašington 120:116
Bruklin  San Antonio 128:116
Klivlend - Boston 102:94
Dalas - Nju Orleans 125:107
Juta - Portland 98:105
LA Lejkersi - Hjuston 124:122

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke