Bogdane, majstore!

Autor: Boris Jovanović
sreda 30.06.2021.
07:54
Izvor: Sportske.net

Atlanta izjednačila, serija potpuno otvorena!

AP Photo/Brynn Anderson
AP Photo/Brynn Anderson

Povezane vesti

Nije bilo Janga, ali ni Adetokumba u poslednjoj četvrtini duela u Atlanti. Zvezda Atlante je probao pred meč, ali je povreda zgloba bila jača. Grk je nategao ligamente kolena u trećem periodu, ali teško da bi pomogao da je ostao na parketu. Pravi rat pre vremena je završio i najbolji skakač lige Klint Kapela nakon što je dobio udarac u nos.

Na kraju, 110:88 sjajna igra Atlante u čijim redovima su "Slatki" Lu Vilijams sa 21 poenom i naš Bogdanović sa 20 predvodili domaćina do izjednačenja. Šest Houksa je bilo dvocifreno, a Vilijams, Bogdanović i Herter su zajedno napravili 20 asistencija u Jangovom odsustvu. Srbin je uz pet asistencija, imao i 4 ukradene lopte i tri skoka. Odigrao je sjajno u odbrani, Holidej i Midlton su na drugoj strani kombonovali 35 poena uz loš šut, Janis je za 24 minuta pre povrede dao 14. 

U reketu i sa Grkom gosti nisu napravili ništa, samo 14 poena pod košem u prve dve četvrtine. U prva tri meča je u reketu Milvoki davao u proseku blizu 63 poena. Adetokumbo je promašivao bacanja, dva nisu stigla ni do obruča uz erupciju oduševljenja publike u Atlanti. Atlanta je u trećoj četvrtini posle povrede Grka, pojačala, serijom 15:2 stigla na +23 i tu je io kraj priče. 

Serija se vraća u Viskonsin, videćemo da li će Jang odnosno Adetokumbo biti spremni, ali posle ovih 2:2 zaista je sve moguće do kraja. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke