Bogdanova šuterska klinika, nestvaran učinak Pokuševskog, stigao Lebrona Džejmsa!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 19.04.2021.
08:16
Izvor: Sportske.net

Atlanta melje, Pokuševski zadivio Ameriku!

AP Photo/Garett Fisbeck
AP Photo/Garett Fisbeck

Povezane vesti

Atlanta je nastavila u dobrom ritmu, smena trenera je urodila plodom od kako je Lojda zamenio v.d MekMilan imaju skor 17-6. Tre Jang je ubacio 34 poena, njegova najbolja partija u poslednjih par mečeva nakon povrede, Kapela uz 25 koševa, uhvatio 24 lopte. Bogdanović i Uerte su ubacili po 23 poena, Houksi imaju mnogo oružja pa Indijana nije imala šansu. Bogdanović je ubacio pet trojki, imao i po 3 skoka i asistencije, 2 ukradene lopte i blikadu. Odigrao je ponovo sjajan meč bez greške, sa njim u ovakvoj formi tim iz Džordžije može mnogo.

Niksi su igrali produžetak, ne mari, stigli su protiv Pelikansa do šest pobede u nizu. Ovo je njihov najduži niz u poslednjih sedam godina. Rendl je ubacio 33 poena, imao 10 asistencija, Derik Rouz u odlučujućim trenucima pokazao zbog čega je bio MVP, dao je 23 poena, asistirao Redžiju Buloku za izjednačujuću trojku, sprečio Pelikanse u poslednjem napadu, i onda produžetak otvorio ukradenom loptom. Van Gandi je rekao da je njegov tim zaslužio poraz, rekao im je da prave faul na šutu za tri u poslednjem napadu, umesto toga Lonzo Bol ga nije poslušao, prišao je Rouzu u situaciji kada im dva poena ne bi naškodila. Kada je Bulok dobio priliku, nije promašio produžetak. Zajon je ubacio 34 poena u svom prvom meču u hramu košarke MSG, ali je izgubio i drugi put od Niksa ove nedelje.

Adebajo takođe nije poslušao trenera, ali njemu se isplatilo. Trebalo je da pozove tajm aut, umesto toga je pogodio sa sirenom i doneo Hitu pobedu protiv Bruklina. Spolstra je rekao da mu je očima sa klupe dao znak da nastavi, ako je siguran u sebe, na kraju Majami je prekinuo niz od tri poraza, iako su bili na -6 u finišu. Adebajo je ubacio 21 poen, imao 15 skokova, Dragić dodao 18 poena, pa su i bez Batlera slavili. Durant je dao prvih osam poena za svoj tim u četiri minuta i onda se povredio. Ne teže, ali u Netsima ne žele da rizikuju. 

Bjelica nije igrao.

Šarlot je prekinuo niz od četiri poraza, tukli su Portlanda, Rozije je odigrao odličan meč, 34 poena, 10 asistencija i 8 skokova, pa se Hornetsi vraćaju na 50% uspešnosti. 

Hjuston je u sudaru očajnika okrenuo meč protiv Orlanda i dobio prvu od poslednjih šest utakmica. Vud sa 25 i Olinjik sa 24 poena su odradili veliku stvar u reketu sa Roketse. Kris Bušer je sa 31 poenom bio ključ pobede Torona nad Oklahomom koja je izgubila i deseti put zaredom. 

Vratio se Pokuševski, promašivao, na kraju završio sa 8 poena, 7 skokova, 5 asistencija i nije greška 6 blokada. On je na taj način postao ruki sa najviše blokada u jednoj meču u poslednjih 10 godina od Ibake koji je imao pet! On je i prvi ruki posle Lebrona Džejmsa koje je uspelo da u četiri kategorije ima 5+ skokova, koševa, asistencija i blokada. 

Kingsi su ubacili 121 poen Dalasu, D'Aron Foks je brojao do 30, posle devet poraza Sakramento je žrtvu našao u Mavsima. Luka Dončić je u poslednjoj četvrtini ubacio 22 od 37 poena, ali domaći su slabije šutirali od rivala, na kraju poraz koji je Marjanović gledao sa klupe.

Klipersi su bez muke dobili Minesotu, vratio se Leonard, Pol Džordž je sa 23 poena, predvodio pet startera sa dvocifrenim učinkom. Brzo je sve bilo poznato, ovo je prvi meč koji su Klipsi igrali pred svojima navijačima, častili su srećnike sa 21 trojkom najviše u sezoni.

Atlanta - Indijana 129:117
Njujork - Nju Orleans 122:112 pr.
Majami - Bruklin 109:107
Šarlot - Portland 109:101
Orlando - Hjuston 110:114
Toronto - Oklahoma 112:106
Dalas - Sakramento 107:121
LA Klipers - Minesota 124:105

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke