Bogdanović o Jokićevom uspehu - Jedna stvar najvažnija, a neće se svideti "večitima"!

Autor: Lazar Nikolić
subota 17.06.2023.
19:46
Izvor: Sportske.net

Nadamo se da će biti tandem na predstojećem Mundobasketu.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Košarkaš rerpezentacije Srbije i Atlanta Houksa Bogdan Bogdanović govorio je za američki "ESPN" o svom sunardoniku i saigraču iz reprezentacije Nikoli Jokiću koji je sa Denver Nagetsima osvojio NBA ligu.

Bogdanović je tom prilikom rekao da je za njega velika čast što poznaje Jokića i da nije ni slutio da će Somborac postati najbolji košarkaš na svetu.

"Zaista deluje nerealno, neverovatno. Jokića znam od početaka. Upoznali smo se kod zajedničkog prijatelja, igrali smo plejstejšn i on se pojavio. Bio je tih i miran. Nismo ni pomišljali da će za nekoliko godina da postane šampion. Neverovatno je bilo videti ceo taj proces, podršku porodice i tima, svedočiti u kom stanju duha su svi članovi porodice, braća, itd. Prelepa slika sporta”, rekao je Bogdanović.

Prema Bogdanovićevim rečima Jokićev uspeh u NBA ligi pokazao je da pre odlaska u NBA ligu nije potrebno igrati za srpske "večite" rivale Crvenu zvezdu i Partizan, naprotiv, to je samo pomoglo Jokiću, tvrdi Bogdan.

"Otvorio je put različitim momcima iz SAD i Evrope, jer je trend bio da moraš da igraš za velike klubove kako bi pokazao svoju veličinu. Imao je sreću da nije igrao za Partizan i Zvezdu, samim tim da mora da pobeđuje kao mlad igrač, što je mnogima teško na početku“, objasnio je bivši košarkaš Partizana.

Ono što Jokića, prema Bogdanovim rečima, odvaja od drugih jeste ogroman rad na sebi, a njegova igra primer za sve.

"Dobar šuter, visok, ume da doda. To je to. Hajde da vidimo šta može? Ali, to kako kontroliše utakmicu pokazuje primerom kako bi trebalo košarka da se igra. Razmišlja svake sekunde na terenu. Čak i ranije je non-stop radio. Nije zabušavao na terenu” zaključio je Bogadnović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke