Bogdanović: "Pešić nas je digao 15 minuta ranije na meč sa Nemcima, Željko će složiti sve na mesto"

Autor: Sportske Net
ponedeljak 16.09.2024.
19:45
Izvor: Sportske.net

Govorio je o reprezentaciji kapiten Srbije, al i o Partizanu i Zvezdi.

EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN
EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Povezane vesti

Kapiten košakrške reprezentacijeSrbije Bogdan Bogdanović govorio je o uspehu Srbije na Olimpijskim igrama za emisiju "Oko". 

Možda i jedna od najboljih utakmica viđenih u ovom veku je ona protiv Sjedinjenih Američkih Država, koju je naš tim nažalost izgubio. 

"Nemamo mi tu za čim šta da žalimo. Krivo nam je svima što nismo uspeli da pobedimo. Najviše nama kao igračima i stručnom štabu. Treba da se gleda u budućnost. Mislim da ova bronza može samo da nam bude dodatna motivacija i izgrađivanje kulture u reprezentaciji. Ja lično prvi put sam pobedio na kraju takmičenja. Osvojili medalju, a da se nismo vraćali poraženi. Tako da je taj povratak i put, sve je bilo zabavnije i srećnije. Mislim da će nam ta medalja dosta pomoći u budućnosti da se domognemo i zlata", kazao je Bogdanović.

Neizbežno je bilo prokomentarisati i veselje posle osvojene bronzane medalje. 

"Znate kako, tu su nam svima bile porodice i najbliži prijatelji. To smo svi nekako spontano i napravili. Druženje na naš, srpski način. Mi smo normalni ljudi i volimo da se veselimo i slavimo, pogotovo kada su takvi razlozi. Najviše su doprineli tome porodice i prijatelji. Usrećili su nas i bili su nam dodatna motivacija, te smo i s njima i proslavili. I kao što si rekao, to je sve izgledalo prirodno", istakao je Bogdanović.

Bogdan je otkrio da ih je selektor poveo 15 minuta ranije od predviđenog na meč sa Nemcima.

"Digao nas je 15 minuta ranije, na iskustvo. Postojao je neki plan Olimpijskog komiteta, ali ga je on pomerio za 15 minuta. Morali smo 15 minuta ranije da dođemo zbog gužve. Mislim da je to presudilo i nama u glavama da dođemo budniji i sa više energije", podelio je sećanje Bogdanović, pa istakao i ostale Pešićeve kvalitete.

"Ima ogromnu energiju i ne odustaje, uporan u svojim načinima treniranja i učenja. Kad mi igrači međusobno pričamo i bunimo se na treningu ili utakmici, na kraju dođemo u sobu i kad porazgovoramo uvidimo da je u pravu. Naknadna pamet. Dokazano je njegovo iskustvo i što on kaže: 'Nije važno da ga imaš, nego važno je da znaš kako da ga koristiš", dodao je. 

Bogdanović prati utakmice Partizana kada stigne zbog različite vremenske zone. 

"Upućen sam u to koje nove igrače je ekipa Partizana dovela, ali videćemo kakva će biti sezona, tek treba da počne. Željko Obradović je dosta iskusan trener, tako da će on to, ja verujem, poslagati sve na svoje mesto", rekao je Bogdanović, pa se osvrnuo i na domaće igrače Crvene zvezde, kao što su Kalinić, Nedović, Plavšić, Davidovac i Dobrić.

"To će samo da oteža Partizanu. Oni sigurno donose iskustvo i već su igrali u Srbiji, Jadranskoj ligi i Evroligi, tako da oni sigurno doprinose iskustvom", zaključio je Bogdanović. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke