Bogdanović: "Znate gde sam igrao, ovde me niko neće gađati dok šutiram bacanja"

Autor: Sportske Net
ponedeljak 07.06.2021.
16:56
Izvor: Sportske.net

Srpski reprezentativac istakao je šta mu je pomoglo da igra rasterećeno u plej-ofu.

EPA-EFE/ERIK S. LESSER
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Povezane vesti

Bogdan Bogdanović posle sjajne partije u dresu Hoksa i pobede nad Filadelfijom, rekao je između ostalog, da su mu utakmice u Evropi bile odlična uvertira u plej-of fazu najjače lige na svetu.

Zadovoljan je nekadašnji košarkaš Partizana i Fenerbahčea svojim učinkom na prethodnom meču, gde je pored 22 poena, postigao važne koševe u samoj završnici, koji su doneli pobedu.

"Svi živimo za takve trenutke. Kada počnemo da igramo košarku i gledamo najznačajnije momente sa utakmica, tad shvatimo da je to ono što želimo. Sada je to realnost, koristim svaku priliku koja mi se ukaže", kazao je Bogdanović. 

On je istakao da su uzavrele, napete i navijačke atmosfere u Evropi doprinele da sada ne oseća pritisak u teškim utakmicama u Americi, pre svega jer je publika mirnija.

"Znate me svi dugo, znate sam sve igrao. Kada igrate u NBA znate da kad imate bacanja, da vas sa tribina niko neće gađati novčićima ili upaljačima, niti vam uperiti laser u oči. To mi se dešavalo protiv Panatinaikosa. Bilo je teško pogađati u tim uslovima. Sada znam da toga nema, nisam u takvom okruženju. Sve je u samopouzdanju i u mentalnoj pripremi, budi ono što jesi, pogodi bacanja i utišaj publiku", kazao je on. 

Atlanta je posle dramatičog meča ipak pobedila Filadelfiju 128:124. 

"Imali smo nekoliko promašenih šuteva i izgubljenih lopti, sami smo sebi otežali posao. Ipak smo na kraju uradili ono što je trebalo – zatvorili smo utakmicu i našli način da slavimo. Ova pobeda daje nam mnogo samopouzdanja, ali oni su i dalje prvi tim istoka. Reagovaće u narednim mečevima, mogu da pobede i u gostima, ali mi se držimo svog plana", zaključio je Bogdanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke