Bogdanović zove Micića u NBA: "Željko je jedan od najboljih na svetu, gledam Partizan"

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 30.01.2023.
15:45
Izvor: Sportske.net

Razgovor za španske medije.

AP Photo/Mary Altaffer
AP Photo/Mary Altaffer

Povezane vesti

Košarkaš Atlanta Hoksa Bogdan Bogdanović razgovarao je za španski "Mundo Deportivo" i brojnim temama, a između ostalog i o svom mentoru Željku Obradoviću, te Vasi Miciću...

Bogdanović se nedavno vratio na parket posle povrede, igra solidno i pokušava da pronađe kontinuitet u formi. Njegovi Hoksi su trenutno na 8. mestu Istočne konferencije sa skorom 25:25. Odigrao je polovinu utakmica s prosekom od 15.1 poenom po meču.

"Osećam se veoma dobro u ovom periodu karijere. Svaka godina je drugačiji izazov, drugačija prilika, motivacija. Osećam se dobro i srećan sam jer svakim danom napredujem", kazao je Bogdanović.

U priči o Gregu Popoviču, novinar je sugerisao da takav uticaj na igrače u Evropi ima samo Željko Obradović. Bogdan se složio.

"Željkov uticaj na mene je bio ogroman, naučio sam mnogo od njega. On je jedan od najboljih trenera na svetu i fantastičan mentor. Naučio me je da budem profesionalan i kako da saigrače učinim boljim. Osećam se blagoslovenim i srećnim jer sam imao priliku da radim s takvim stručnjakom. Osvajanje Evrolige s njim je jedan od najsjajnijih momenata u mojoj karijeri".

Uvek je zanimljivo poređenje između NBA lige i Evrolige. Ne mogu se porediti u brojnim parametrima, ali zvezde poput Nikole Jokića i Luke Dončića tvrde da je evropska košarka tvrđa. A, kako bi se u najjačoj ligi snašao, recimo, Vasa Micić? Čovek koji godinama dominira u Evroligi.

"Mogao bi da dođe, ima mesta za njega. Takođe mu je neophodna finansijska motivacija, motivacija u ulozi u timu... On je u Evropi broj jedan i teško je napraviti ovakav iskorak u karijeri. Ali, naravno da ima kvalitet da igra u NBA ligi".

Takođe, Bogdan je otkrio da gleda Evroligu kada god mu vreme to dozvoli.

"Gledam utakmice Fenerbahčea i Partizana, to su moja dva tima. Nadam se da će se Feneru uskoro vratiti Bjelica, onda će biti još jači", naveo je. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke