Bojan Bogdanović očekuje ugovor karijere, ali nastup za Hrvatsku ne dovodi u pitanje

Autor: Darko Mitrović
utorak 23.05.2017.
23:35
Izvor: Sportske.net, sportske novosti

Najbolji hrvatski košarkaš iza sebe ima sjajnu sezonu u NBA ligi, a kruna svega bi trebalo da se dogodi ovog leta, kada će potpisati novi ugovor, možda i rekordni u istoriji hrvatskog sporta.

Beta/AP Photo/Bob Leverone
Beta/AP Photo/Bob Leverone

Povezane vesti

Podsetimo, Bogdanović je sezonu počeo u ekipi Bruklina, jednoj od najslabijih u minuloj sezoni NBA lige, ali je svojim igrama skrenuo pažnju na sebe, pa ga je tokom sezone angažovao Vašington.

I u Vizardsima se odlično snašao, sa ovim timom je igrao i u plej-ofu gde ih je posle velike borbe i sedam utakmica zaustavio Boston u polufinalu Istoka.

Kraj sezone označio je početak neizvesnosti gde će Bogdanović nastaviti karijeru. Njemu je ugovor istekao, sada je slobodni agent, a hrvatske ''Sportske novosti'' očekuju da njegov novi ugovor ovog leta bude rekordan.

''Najbolji hrvatski košarkaš pred potpisom je ugovora karijere, koji, a tako se priča odvija, ne bi trebao samo biti najveći ugovor jednog hrvatskog košarkaša ikada, već bi to mogao biti i najveći ugovor jednog hrvatskog sportiste uopšte'', navodi se, između ostalog u tekstu na ''Sportskim novostima''.

Sam Bogdanović tim povodom nije želeo da se bavi prognozama, ali nada se da bi posle 1. jula sve trebalo da bude poznato.

''NBA ne funkcioniše na način na koji funkcionišu klubovi u Evropi. Da sam u Evropi, da mi ističe ugovor u ovom trenutku, ja bih već znao gde ću igrati sledeće sezone, verovatno bih već nešto i potpisao. To je ovde nemoguće. I ne samo to, ovde se na kraju dana ne radi ni o onome što igrač želi, niti o onome koga neki klub želi, već se radi samo o tome koliko neko ima prostora na 'seleri kepu', odnosno, može li neko platiti onoliko koliko nudi neko drugi''
, izjavio je Bogdanović.

Krajem leta sledi i Evropsko prvenstvo, a pomenuti izvor kategorički tvrdi da će Bogdanović predvoditi Hrvatsku na ovom takmičenju, bez obzira na rasplet oko novog ugovora u NBA ligi.

''Da, Bojan Bogdanović nije sporan i nikada nije bio sporan u igranju za reprezentaciju. Nema tog medija u SAD-u koji već nije izvestio da će Bogdanović nositi Hrvatsku na Evrobasketu u septembru. S njim niko u NBA ligi i ne pokušava, a niti bi im on to dopustio, razgovarati o tome 'da bi bilo dobro propustiti jedno reprezentativno leto''', zaključuju ''Sportske novosti''.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MladoKolonac
Wednesday, 24.05.2017
12:36

U Vizardsima ne da nije odlično igrao, nego nije znao ništa kao ovan. Posebno u plejofu

avatar
Звонко Милад\'нов
Wednesday, 24.05.2017
10:42

Baš kao i našem Bobiju, reprezentacija mu je na prvom mestu. A ne, čekaj malo...

avatar
Bogo Moljka
Wednesday, 24.05.2017
09:23

Čisto da se zna da nema pregovora kad je u pitanju reprezentacija!n*Ja nešto naglas razmišljam*

avatar
R E V O L T
Wednesday, 24.05.2017
08:44

Spavas li mirno, Marjanovicu Bobane? Vazno je da si jednu listu potpisao...

avatar
Danijella
Wednesday, 24.05.2017
07:56

Pametom dosta. Neka ga uvati u ruke Gosp Miško da vidis kako ce da propušta :)

avatar
Leks Lutor
Wednesday, 24.05.2017
07:55

on je odlican igrac ali na nba u ozbiljnoj ekipi igrao je prosecno,mislim da ne zasluzje vise od 7-8 mil.po sezoni.

avatar
Opasna Mala
Wednesday, 24.05.2017
00:05

On jos uvijek mora dokazivati da je kroat pa je neizostavano ucesce za reprezentaciju!

avatar
Anderton
Wednesday, 24.05.2017
00:00

Fantastični Bogdanović koji se sa 28 godina do sada osvoji jedno prvenstvo Hrvatske (ne Aba ligu), i jedno Turske, igrao u superjakom Bruklinu. Nema šta, karijera za respekt :)