Bokan: "Dubai ne može da uđe u AdmiralBet ABA ligu, tražite ugovor i pročitajte ga!"

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 28.03.2024.
23:33
Izvor: Sportske.net

Jasan i glasan je prvi čovek podgoričke Budućnosti.

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Predsednik podogričke Budućnosti Dragan Bokan izjavio je danas za "RTCG" da od ulaska Dubaija u AdmiralBet ABA ligu nema ništa, jer za to nema pravnog osnova.

Svi klubovi vlasnici AdmiralBet ABA lige osim Budućnosti i Partizana glasali su za ulazak kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u regionalnu ligu, osim Budućnosti i Partizana i sama ta činjenica prema Bokanovim rečima znači da je odluka nelegalna, jer nije jednoglasna.

"Nema ulaska Dubaija i nema proširenja lige. Zašto? Ne može se doneti odluka većinom nego jednoglasnošću. Samo takva odluka može da menja propozicije takmičenja i proširi ligu.", rekao je Bokan.

On smatra da Budućnost nije imala potrebu da učestvuje u radu Skupštine zbog neregulisanih stvari unutar same lige.

"Vlasnička struktura prvo mora da se usavrši, pa idemo na te teme. Tu nije bilo volje i zato mi nismo hteli da učestvujemo i gubimo vreme na nešto što društvenim ugovorom nije zakonito", objasnio je Bokan, a onda detaljnije obrazložio situaciju oko prijema Dubaija.

"Dezinformacija je da je doneta odluka o ulasku Dubaija. Ja vam sada sa pravne strane kažem da to nije istina. Dubai ne može da uđe ako nije jednoglasno. Zato što se po društvenom ugovoru kaže, odnosno jasno piše da samo ABA liga može da pozove bilo koji drugi klub mimo Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Crne Gore jedino jednoglasnom odlukom. Tražite društveni ugovor i pročitajte ga", zaključio je on.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke