Bolan poraz Budućnosti u "Morači"!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 30.03.2022.
21:03
Izvor: Sportske.net

Burg šokirao Podgoricu.

Epa/Boris Pejović
Epa/Boris Pejović

Povezane vesti

Košarkaši Budućnosti poraženi su u Podgorici od francuskog Burga rezultatom 73:75 u 17. kolu grupe "B" Evrokupa.

Ekipa Burga je još ranije ostala bez šansi za plej-of ali im to nije smetalo da "zagorčaju" život Podgoričanima koji se bore za prednost domaćeg terena u nastavku takmičenje.

Budućnost je  bila bolji rival u prvom poluvremenu, imali su igrači trenera Aleksndra Džikić +8 (34:26) sredinom druge deonice.

Na početku trećeg kvartala domaći su u "Morači imali maksimalnih 11 poena prednost, bilo je 52:41.

Onda je usledila velika serija od 25:3 "rasterećenog Burga. Gosti su stigli do +11 u poslednjoj četvrtini (55:66). Tada su se "plavo-beli" probudiili i na tri minuta do kraja poveli sa 69:68, ali je u neizvesnoj završnici francuski tim bio smireniji i stigao do pobede, koja njima malo znači, ali Podgoričanima može mnogo odmoći.

Najefikasniji u ekipi Burga bio je Džejlen Džons sa 19 poena. Džejkori Vilijams i Aksel Žulien ubacili su po 12. Najbolji u redovima Podgoričana Džastin Kobs sa 14 poena. 

Veliki problem za Budućnost mogla bi da bude i povreda startnog centra Vili Rida, još uvek nije poznato koliko će odsustvovati sa parketa.

Budućnost je trenutno peta na tabeli grupe "B" i teško će do prednosti domaćeg terena u plej-ofu. Crnogorski šampion ima skor od devet pobeda i osam poraza, isti broj trijumfa ima i Cedevita Olimpija, ali i utakmicu manje. Burg je ostao deveti sa skorom 6-11.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke