Boldvin sprečio dramu, Makabi slavio u Beogradu!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 16.11.2023.
22:21
Izvor: Sportske.net

Fener imao i izjednačenje u jednom trenutku...

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Makabija iz Tel Aviva savladali su u Beogradu ekipu Fenerbahčea rezultatom 78:73 (21:28, 17:18, 18:11, 22:16) u okviru devetog kola Evrolige.

"Ponos Izraela" je kao nominalni domaćin igrao u glavnom gradu Srbije zbog ratnog stanja u Izraelu, a to nije poremetilo košarkaše da ostvare veoma važnu pobedu nad izabranicima Dimitrisa Itudisa.

Posle rezultatske klackalice na početku meča, sredinom prve četvrtine inicijativu je preuzeo turski tim koji je u tim trenucima stekao i dvocifrenu prednost.

Fener je izdržao nalete dobre igre Makabija početkom druge deonice, ali je ubrzo ponovo imao 11 poena prednosti, da bi na poluvremenu da razlika iznosila osam poena u korist gostiju.

Makabi je postepeno podizao ritam, te na krilima Lorenca Brauna i Kolsona uspeo ne samo da "istopi" prednost Fenera, već i da povede u ključnim trenucima.

Umalo smo videli dramu u poslednjem minutu kada je Fenerbahče uspeo da izjednači, ali je Makabi poenima Bolzona sa linije za slobodna bacanja prelomio meč u svoju korist.

Najraspoloženiji u pobedničkoj ekipi bio je Lorenco Braun sa 18 poena, dvocifren učinak imali su i Kolson sa 13 poena (13 skokova), Boldvin sa 12 i Veb sa 10 poena.

U Fenerbahčeu, Biberović i Vilbekin postigli su po 18 poena, a Hejs je dodao 16.

Posle odigranog meča, Makabi ima učinak 5-3 i nalazi se na šestoj poziciji na tabeli Evrolige, dok je Fenerbahče osmi sa učinkom 5-4.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke