Bolji početak 2018. "crno-beli" nisu mogli da požele, Zadar savladan u "Pioniru"!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 04.01.2018.
18:50
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana slavili su na parketu dvorane "Aleksandar Nikolić" protiv KK Zadra, u okviru 15. kola ABA lige.

ABA liga/Partizan NIS
ABA liga/Partizan NIS

Povezane vesti

Izabranici Nenada Čanka prekniuli su niz od četiri vezana poraza u svim takmičenjima i novu godinu otvorili važni trijumfom na svom terenu, Zadar je savladan sa 95-87 (20-18, 18-23, 39-22, 18-24).

Otvorili su gosti utakmicu sa 4:0, ali je Partizan uzvratio serijom 7-0, preko Vilijams-Gosa i Veličkovića.

Usledila je rezultatska klackalica, a na četiri i po minuta do kraja prvog dela igre svoj drugi debi u dresu Partizana upisao je i centar Đorđe Gagić.

Na dva minuta do isteka prve deonice, Gagić je sa linije penala upisao i svoje prve poene po povrtaku u "crno-beli" dres, a Partizan je na prvu pauzu otišao sa dva poena viška.

U nastavku slična situacija, rezultatska klackalica je bila na snazi, da bi serijom 7-0 krajem druge deonice, preko Bašića i Krajine, Zadar došao do četiri poena viška, da bi na kraju prvog poluvremena gosti imali tri poena prednosti.

Ipak, u nastavku kreće rapsodija Partizana. Drugo poluvreme trojkom za izjednačenje otvara Vanja Marinković, a "crno-beli" prave seriju 12-2 i dolaze do prednosti od sedam poena.

Nisu se tu zaustavili, nakon kraćeg povratka Zadrana, usledila je nova serija domaćina, Vilijams-Gos i Veličković su blistali, Partizan je ubrzo stigao i do dvocifrene prednosti.

Na kraju treće deonice, "crno-beli" su imali čak 14 poena viška, u jednom trenutku trećeg kvartala vodili su i sa 19 razlike.

Nakon samo minut i po igre u nastavku Partizan dolazi i do 20 poena prednosti, potom i do maksimalnih 22 poena viška.

Zadrani na tri i po minuta do kraja uspevaju da dođu na minus 11 poena, da bi potom stigli i do jednocifrenog zaostatka, Špralja je uhvatio ofanzivni skok nakon promašene trojek Noulsa, pritom je bio i fauliran, pa je doveo Zadar na minus od svega osam poena.

Nije to bilo sve od gostiju, Partizan nije iskoristio naredni napad, da bi Nouls poenima spustio deficit Zadrana na samo šest poena na dva minuta i 12 sekundi do kraja.

Miler potom maši u narednom napadu domaćina, na sreću Partizana Nouls uzvraća istom merom, da bi u narednom napadu "crno-belih" Gagić uhvatio ofanzivni skok i iznudio tehničku grešku Vukovića.

Pogodio je drugi penal, da bi potom Vilijams-Gos i Miler odveli Partizan do nove dvocifrene prednosti (95-85), te je sve bilo jasno u "Pioniru"

Na kraju vrlo bitna pobeda Partizana, koji je stigao do sedmog trijumfa u ABA ligi, isti skor (7-8) ima i Zadar, ali "crno-beli" imaju prednost u odnosu na ovaj hrvatski sastav, kako su ih u oba duela ove sezone savladali.


Partizan je vodio Vilijams-Gos sa 22 poena i devet asistencija, 18 poena je dodao Novica Veličković (8sk), dok su dvocifreni bili i Miler, povratnik Gagić (8sk), Aranitović i Đoko Šalić sa po 10 postignutih poena.

Kod gostiju 27 poena Bostika, 14 je dodao Brzoja, dok su po 10 upisali Špralja i Nouls.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke