"Bombastičan" trejd u NBA ligi, Tauns u Njujorku, dvojica u Minesoti

Autor: Mladen Heleta
subota 28.09.2024.
08:18
Izvor: Sportske.net

Tauns šokiran...

AP Photo/Bruce Kluckhohn
AP Photo/Bruce Kluckhohn

Povezane vesti

Šokantan trejd se dogodio ovoga jutra u NBA ligi, koji verovatno niko nije očekivao i koji će doneti dosta promena u najjačoj ligi sveta.

Jedna od najvećih zvezda Minesote Karl-Entoni Tauns trejdovan je u Njujork Nikse, a Timbervulvsi su za njega dobili Džulijusa Rendla, Dontea Divićenca i pika prve runde drafta preko Detroit Pistonsa.

Popularni "Ket" je celu dosadašnju karijeru dugu devet godina proveo u Minesoti sa kojom je konačno prethodnih sezona počeo da pravi iskorake u plej-ofu.

Jedan od tih iskoraka podrazumevao je izbacivanje Nikole Jokića i Denver Nagetsa u seriji od sedam utakmica u prošlosezonskom polufinalu plej-ofa zapadne konferencije. Kasnije je Minesota izgubila od Dalasa u finali Zapada.

Sada su Timbervulvsi rešili da promene jednog od svojih glavnih igrača i dodaju Rendlovu svestranost u reketu i Divinćencov šut spolja.

Tauns ima 28 godina i bio je prvi pik na draftu 2015. godine, a prosečno je beležio 21,8 poena i 8,3 skoka prošle sezone. Njujork će sa njim definirivno dobiti novu dimenziju.

Tauns nije očekivao ovaj trejd, štaviše, NBA insajderi kažu da je bio zapanjen u trening centru Minesote kad je čuo za to, dok se nešto kasnije i on sam oglasio putem društvenih mreža.

Ostavio je samo tri tačke i ostao bez komentara na potpuno neočekivani poslovni dogovor između dve franšize.

Na papiru je teško reći ko je više dobio u ovom trejdu.

Rendl je bio deo jezgra tima Njujorka koji je poslednjih godina bio u usponu, ali izgleda da se i Niksi i Timbervulvsi grade oko momaka na drugim pozicijama.

Čini se da je Niksima bitniji Džejlen Branson, a Timbervulvsima mladi Entoni Edvards i da će oni biti ključne figure u godinama koje dolaze.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke