Borac napravio ''brejk'' u Železniku!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 27.05.2021.
17:52
Izvor: Sportske.net

Čačani su sada veoma blizu plasmanu u polufinale.

aba-liga.com/Partizan NIS
aba-liga.com/Partizan NIS

Povezane vesti

Plej-of Košarkaške lige Srbije počeo je danas pobedom Mege nad Vojvodinom, a nastavljen drugim četvrtfinalnim parom, utakmicom u kojoj je FMP dočekao ekipu čačanskog Borca.

Gosti iz Čačka su čitavim tokom meča bili bolji rival i na kraju zasluženo slavili rezultatom 77:67, pa će u drugom meču na svom terenu imati sjajnu priliku za plasman u polufinale.

Ekipa Borca ne samo da je ubedljivo trijumfovala, nego je iskoristila priliku da ukaže šansu i nekolicini igrača iz svog kadetskog tima, pa su Čačani danas ostvarili dvostruki dobitak.

S druge strane, ''Pantere'' nije služio šut, ni za dva, ni za tri poena, šutirali su čak 36 puta za tri, a pogodili samo osam šuteva, dok su za dva imali samo deset pogodaka iz 33 pokušaja. Doduše, ni Čačani ne mogu da se pohvale mnogo većim procentom, ali su danas pogodili četiri trojke više.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Argentinac Lopez sa 16 poena, Kočović i Nerandžić su upisali po 12.

FMP je imao čak 61 skok, naspram 40 gostiju, ali domaćima to nije pomoglo večeras. Najbolji skakači u domaćem timu bili su Lazarević sa 13, uz 11 poena i Amerikanac Hends sa 12 skokova, uz sedam poena. Poenterski najefikasniji u FMP-i bio je plejmejker Čović sa 12 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke