Borac pao u Dalmaciji, Zadar sve bliži opstanku

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 24.03.2021.
20:52
Izvor: Sportske.net

Gosti iz Čačka bez snage da načine podvig.

Zadar/Zvonko Kucelin
Zadar/Zvonko Kucelin

Povezane vesti


Košarkaši Zadra načinili su veliki korak ka opstanku u ABA ligi pošto su u zaostalom meču 11. kola regionalnog takmičenja slavili protiv čačanskog Borca 75:73.

Zadar je bolje otvorio meč povevši sa 5:1 nakon trojke večeras raspoloženog Džastina Kartera, ali je Borac kako je četvrtina odmicala hvatao priključak i polovinom deonice stigao do izjednačenja nakon zakucavanja Dušana Miletića.

Usledio je period bolje igre gostiju iz Čačka koji su i poveli trojkom Nerandžića, ali je u finišu deonice Džastis vratio prednost Zadru.

Domaći je kraj prve četvrtine dočekao sa plus pet nakon poena Kartera, koji je furiozno ušao i u narednu deonicu, što je primoralo trenera gostiju Marka Marinovića da zatraži tajm-aut.

To ipak nije donelo značajniji boljitak Čačana do kraja poluvremena, koji su domaći rešili sa plus sedam.

Početkom treće četvrtine Onuaku je zakucavanjem doneo Zadranima do tada maksimalnih plus devet, a ubrzo je Vuković trojkom obezbedio domaćinu dvocifrenu razliku.

Borac je uzvratio preko trojki Kočovića i Nerandžića, koji su istopili prednost domaćih na smao četiri poena razlike.

Mršić je zatražio pravovremeni tajm-aut posle kojeg se Zadar konsolidovao i kraj četvrtine dočekao sa plus 13 nakon trojke Bursaća.

U poslednjoj četvrtini Borac je dodao gas i stigao do na minus pet sredinom deonice, ali su domaći vrlo brzo vratili dvocifrenu prednost.

Poslednji trzaj gosti iz Čačka su načinili u finišu meča kada su stigli do četiri poena zaostatka posle trojke Nerandžića.

Čačani su propustili da meč uvedu u pravu dramu kada je Čarapić na ulasku u poslednju minut promašio šut za dva poena.

Sve što su učinili do kraja bila utešna trojka Todorovića za konačnih 75:73 u korist domaćeg tima.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Onuku sa 18 poena, pratili su ga Mavra sa 16 i Karter sa 15 poena, a u redovima poraženih najzapaženiji je bio Kočović sa 16, a dvocifreni su bili i Džons sa 15 odnosno Nerandžić i Todorović sa po 11.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke