Borba koja će obeležiti deceniju, Jokić vs Embid - Srbin je zadao prvi udarac!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 23.05.2019.
22:18
Izvor: Sportske.net

Ozvaničeno je ko je izabran u najbolju petorku NBA lige, veliko priznanje za 24-godišnjeg momka iz Sombora.

Beta/AP Photo/Eric Gay
Beta/AP Photo/Eric Gay

Povezane vesti

Nikola Jokić je uvršten u najbolju petorku NBA lige!

To je danas i zvanično potvrđeno, uz njega su u idealnoj petorci za sezonu 2018/19 još Stef Kari, Džejms Harden, Pol Džordž i Janis Adetokumbo.

Srpski košarkaš je imao blistavu sezonu, vodio je Denver Nagetse do drugog mesta Zapada, zatim i do polufinala konferencije, gde je Portland izborio plasman u finale nakon pobede u majstorici.

Blistao je bivši košarkaš Mege, u svojoj 24. godini je bio alfa i omega jedne NBA franšize, na svojim leđima je uspeo ekipu iz Kolorada da dovede nadomak plasmana u finale zapadne konferencije.

Treba dodati i da su Jokić i Adetokumbo prvi evropski košarkaši koji su se domogli idealne petorke, još od sezone 2014/15, kada je to za rukom pošlo Marku Gasolu.

Usledile su i brojne reakcije na društvenim mrežama, utisak je da je Jokić zasluženo uvršten i idealnu petorku, ali i da je mala razlika između srpskog centar i zvezde Filadelfija 76ersa Džoela Embida.

Kamerunac je takođe imao sjajnu sezonu, na kraju je uvršten u drugu najbolju petorku NBA lige, a otkriveno je i kolika je razlika u glasovima bila između Srbina i Kamerunca za poziciju centra u idealnoj petorci.

Jokić je dobio 59 glasova da se nađe u prvoj petorci lige, Embid 40.


Ono što je jasno, pomenuti dvojac se izdvaja, centar treće najbolje petorke Rudi Gober je dobio samo jedan glas da se nađe u idealnoj petorci, pa ćemo u narednim godinama gledati borbu između 24-godišnjeg srpskog centra i 25-godišnjeg Kamerunca, za titulu najboljeg centra najjače košarkaške lige na svetu.

Ljubitelji košarke na drušvenim mrežama ističu da će borba za primat biti veoma tesna, ali da je Jokić apsolutno zasluženo ovoga puta pobedio, pre svega jer je na nikad jačem Zapadu uspeo da odvede Nagetse do druge pozicije na tabeli.

Kada se objektivno sagleda, Embid je bolji defanzivac od Jokića, ali Nikolin uticaj na igru Nagetsa je nemerljiv i takav centar u ovom trenutku pored njega ne postoji. On je bukvalno plejmejker u telu "petice", jasno je da je to njegov najveći kvalitet i nešto što ga čini unikatnim.

Zahvaljujući treneru Melounu koji je to prepoznao, Jokić je u ovom trenutku bez sumnje najbolji centar na svetu, na Embidu je da nas naredne sezone uveri u suprotno.

Do tada, uživajmo u Jokićevim čarolijama iz sezone za pamćenje.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke