Borba za drugo mesto - Početak februara ključan za Partizan!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 30.12.2016.
21:08
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana završili su 2016. godinu kao drugoplasirana ekipa na tabeli regionalnog šampionata, ali će tek krajem januara i početkom februara morati da potvrde to mesto.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Vicešampion Srbije stigao je u petak do trinaeste pobede u regionalnoj ABA ligi, čime je overio drugu poziciju na tabeli na kraju 2016. godine.

Pobeda nad Cibonom bila je sedma u nizu za Partizan u regionalnom šampionatu, pa će, čak i da Cedevita savlada MZT imati dve pobede više u odnosu na svoje prve pratioce.

Najveću pretnju za Partizan i dalje predstavljaju ekipe Budućnosti i Cedevite, a problem je i to što su crno-beli izgubili oba međusobna susreta sa ovim rivalima na svom parketu.

Crno-bele u januaru očekuju tri meča na kojima pobede ne bi smele da se dovode u pitanje (Karpoš Sokoli, Union Olimpija, FMP Železnik) iako gostovanje u Ljubljani nije iz kategorije lakih.

Ukoliko ekipa Aleksandra Džikića uspešno obavi taj deo posla, a Budućnost i Cedevita ne dožive nove poraze, odlučujući period za Partizan uslediće od 28. januara do 10. februara.

U pomenutom periodu Partizan će odmeriti snage sa Budućnosti (G), Crvenom zvezdom mt:s (D) i Cedevitom (G), i sve su prilike da će na tim mečevima vicešampion Srbije odlučivati o tome na kojoj će poziciji završiti ligaški deo sezone.

Ako uzmemo u obzir činjenicu da je Zvezda nepobediva i da je svi već vide na prvoj poziciji, nije teško zaključiti da crno-beli žele da izbegnu četvrto mesto i eventualni polufinalni okršaj sa "večitim rivalom".

Druga pozicija na tabeli garantuje prednost u polufinalu plej-ofa, a ukoliko se u toj seriji bude bolji od rivala slede borbe za titulu i mesto u Evroligi što je nešto o čemu "Grobari" trenutno maštaju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
el_diego
Wednesday, 04.01.2017
11:56

nikada slabija aba liga - domace prvenstvo ima jace ekipe

avatar
Zauvek Plavac
Saturday, 31.12.2016
14:28

Mislim da se Liga šampiona, koje je beztežinsko takmičenje, treba staviti u skroz drugi plan i da najveći fokus treba biti na ABA ligi. Jer ako se ostvari plasman u finale imamo Evrokup koji je stepenica ispod Evrolige i gde je vrlo jaka konkurencija, i čime bismo sigurno bili zadovoljni.

avatar
Povratak kralja #48
Saturday, 31.12.2016
11:46

KK Partizan nema večitog rivala, zamrznut je. ABA liga je nikad slabija jer je ove sezone u njoj nagurana i filijala preimenovanog FMP-a, a tu je i menadžerska Mega kojoj je prioritet kupo-prodaja talentovanih igrača u odnosu na rezultate. Nekada su igrali Hemofarm i Radnički Kragujevac koji su želeli i na F4 ABA lige i da osvoje trofej i da idu u EK/€L, a danas ova dva kluba služe za razigravanje igrača. Partizan i Cibona kao najveći klubovi u ligi imaju možda i najslabije timove u istoriji regionalne lige, a digla su se dva veštaka uz pomoć novca i kad to pukne biće gore nego sa crvenom zvezdom 2011. godine. Svi ostali klubovi su za takođe slabiji.

avatar
Friday, 30.12.2016
23:17

Биће то три тешка меча за Партизан, једино да се надају у посртање Будућности и Цедевите, али дуго је до краја!

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Friday, 30.12.2016
22:25
avatar
Dado35
Friday, 30.12.2016
22:24

Dzika čuda pravi sa nikad slabijim timom u istoriji Partizana.Samo tako nastavi Džika💪💪💪

avatar
Partibrejker
Friday, 30.12.2016
22:53

Čuda pravi Novica.

avatar
Nebitan_Lik
Friday, 30.12.2016
23:25

Mislis sa nikada slabijoj ABA ligom