Boriša Simanić u reprezentativnoj formi! Još jedna sjajna partija!

Autor: Darko Mitrović
subota 06.05.2023.
20:50
Izvor: Sportske.net

Na ulasku u finiš sezone je šuterski ''eksplodirao''.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Nekadašnja Zvezdina nada i povremeni reprezentatrivac Srbije Boriša Simanić sve bolje igra u španskoj Endesa ligi, u dresu Saragose.

Proteklog vikenda je briljirao protiv Reala u Madridu, kada je pogodio šest trojki, postigao ukupno 20 poena i osam skokova, ali je njegova Saragosa taj meč izgubila rezultatom 93:86.

Večeras je njegov tim dočekao ekipu Huventuda, Simanić je još jednom bio sjajan, a Saragosa je ovoga puta trijumfovala sa 87:77.

Simanić je na terenu proveo nešto više od 27 minuta, upisao je 21 poen, uz sedam skokova. Imao je samo jedan promašaj iz igre, za dva je šutirao 6/7, za tri poena je pogodio dva puta iz isto toliko pokušaja, a dodao je i još tri poena sa linije slobodnih bacanja.

Uz Simanića, isti poenterski učinak imao je i Justa, a srpski reprezentativni plejmejker Stefan Jović je ovaj meč završio sa 9 poena, tri skoka i dve asistencije.

U Huventudu najefikasniji Ante Tomić sa 16 poena i 7 skokova, a Elenson je imao dabl-dabl učinak od 12 poena i 11 skokova.

Saragosa se nalazi na trinaestom mestu sa 12 pobeda i 19 poraza, Huventud je pretrpeo treći uzastopni poraz u Endesa ligi i sada je sedmi na tabeli sa skorom 18-13.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke