Bošnjaković ide Tristanovim stopama - Iz Reala u Partizan!

Autor: Darko Mitrović
subota 03.08.2024.
13:15
Izvor: Sportske.net

Čeka se samo da postane punoletan.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Talentovanog krilnog igrača Mitra Bošnjakovića ovih dana možemo da gledamo na Evropskom prvenstvu za juniore (U18 selekcije) koje se održava u Finskoj.

Krilni košarkaš brani boje Srbije koja će večeras od 20 časova protiv Izraela voditi borbu za plasman u finale.

On je u dosadašnjih pet mečeva na ovom takmičenju ostvario učinak od 10 poena, 4.4 skoka i 2.4 asistencije, uz indeks korisnosti 5.6.

To što mu je indeks skroman je zbog toga što je imao 2.2 izgubljene lopte po utakmici, ali i loše procente šuta iz igre (7/28 za tri i 12/32 za dva poena). Ipak, ima vremena da se i to popravi, i to u najvažnijim utakmicama na šampionatu.

Međutim, ovde smo baš njega izdvojili od ostalih članova našeg tima, jer se u poslednja dva dana najavljuje njegov skori transfer iz madridskog Reala čiji je aktuelni član - u ekipu Partizana!

Bošnjaković će 24. avgusta postati punoletan, posle čega bi trebalo da potpiše trogodišnji ugovor sa crno-belima, prenosi ''Meridiansport''.

Sećate se, istim putem je pre dve i po godine krenuo i Tristan Vukčević koji je takođe iz Reala prešao u Partizan, gde je proveo dve godine, a onda se otisnuo ''preko bare'' u NBA ligu, u ekipu Vašington Vizardsa.

Kako trenutno izgleda sastav Partizana, kao i ostalih evroligaških klubova, pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke