Boston ruši redom, Dalas slab bez tate Dončića, Rajaković bez rešenja za Nikse

Autor: Darko Mitrović
subota 02.12.2023.
08:43
Izvor: Sportske.net

Seltiksi čvrsto drže lidersku poziciju na Istoku.

Beta/Arlyn McAdorey/The Canadian Press via AP
Beta/Arlyn McAdorey/The Canadian Press via AP

Povezane vesti

U senci nove pobede šampionske ekipe Denver Nagetsa, noćas je odigrano još pet mečeva u NBA ligi.

Boston Seltiksi su na svom terenu savladali Filadelfiju sa 125:119 i tako zadržai lidersku poziciju na Istoku sa skorom od 15 pobeda i 4 poraza.

Bilo je rezultatskih oscilacija tokom meča, Siksersi su imali minimalnu prednost na ulasku u poslednji kvartal, ali kada se meč ''lomio'' Boston je bio bolji.

Tejtum i Vajt su sa po 21 poenom predvodili Seltikse do pobede, a efikasni su bili i Braun i Horford sa po 20 poena. Kod gostiju najbolji Beverli sa 26 poena, 8 skokova i 7 asistencija, a Melton ga je pratio sa 21 poenom.

U seriji pobeda je i Orlando Medžik koji na tabeli Istočne konferencije u stopu prati Seltikse. Najnoviji trijumf, ukupno četrnaesti upisao je na svom terenu protiv Vašington Vizardsa, bilo je 130:125.

Nemački reprezentativac Franc Vagner je bio najefikasniji sa 31 poenom, 8 asistencija i 7 skokova, a sjajan je bio i Bankero sa 28 poena, 13 skokova i 7 asistencija. Efikasan je bio i drugi od braće Vagner, Moric, koji je meč završio sa 18 poena i 6 skokova.


Bez Luke Dončića koji je postao otac, Dalas je na svom terenu lako izgubio od Memfisa sa 108:94.

Jedna od najslabijih ekipa na Zapadu je vezala drugi uzastopni trijumf, a najveće zasluge idu Bejnu sa 30 poena i Aldami sa 17 poena i 12 skokova. U odsustvu Dončića, glavne uloge u Dalasu su imali Džons i Vilijams sa po 16 poena.

Ekipa Toronto Reptorsa koju sa klupe vodi srpski trener Darko Rajaković poražena je noćas na svom terenu od Njujork Niksa sa 119:106.

Ovo je treći poraz Toronta u poslednje četiri utakmice i sada ima skor 9-11, a Niksi su vezali treći trijumf i upisali 12. pobedu u sezoni.

Branson je u pobedničkoj ekipi upisao 22 poena, 8 asistencija i 5 skokova, DiVićenco je upisao 21, a Džulijus Rendl je bio nadomak tripl-dabla - 20 poena, 10 skokova i 9 asistencija.

Kod Reptorsa najbolji Barns sa 29 poena i 9 skokova, Siakam je upisao 21, uz osam skokova, a Austrijanac Poeltl po 12 poena i skokova.

San Antonio Sparsi ređaju poraz za porazom, a najnoviji su doživeli noćas na gostovanju Nju Orleans Pelikansima, bilo je 121:106.

Snažni Litvanac Jonas Valančijunas je dominirao na terenu sa 24 poena i 12 skokova, a imao je odličnu podršku Mekoluma sa 19 poena i 8 asistencija. Na drugoij strani Vasel 14 poena. 

Sparsi su tako ostali usamljeni na dnu tabele Zapada sa samo tri pobede iz 19 mečeva.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke