Boston sad blizu, Šaj nadigrao Luku!

Autor: Boris Jovanović
utorak 14.05.2024.
07:45
Izvor: Sportske.net

Pobede gostiju u Ohaju i Teksasu...

AP Photo/Tony Gutierrez
AP Photo/Tony Gutierrez

Povezane vesti

Kavsi nisu imali šansu, Boston je duplim brejkom stigao nadomak finala. Najbolji tim regularnog dela vodi sa 3:1 nakon što je Tejtum ubacio 33 poena. Kraj terena je bio Lebron, gledao je svoj Klivlend, ali Kavalirsi su bili preslabi bez povređenih Mičela i Alena. Najbolji strelac i najbolji skakač su nedostajali, to ni protiv nekog slabijeg ne bi mogli da nadoknade, pa očekivano Seltiksi imaju šansu u sredu da dovrše posao kod kuće. Osim Tejtuma, po običaju odličan Braun sa 27 poena, kod domaćina Garland 30, Mobli i LeVert su dali po 19.

Klivlend je držao prikjučak u poslednjoj četvrtini, prednost Bostona je bila desetak poena, ali "Konjanici" nisu imali snage za preokret. Spustili su se na dva poseda u poslednjih oamdesetak sekundi, ali je Braun pogodio trojku i to nakon što se sudario sa sudijom! Prednost u slobodnim bacanjima je bila ogromna, domaći su imali primedbe na suđenje, Boston je dobio 24 penala, Klivlend tek sedam.

Oklahoma je vratila brejk u Teksasu, Džildžes-Aleksander je blistao 35 poena, Tander je preživeo klupski rekord Dalasa, 13 blokada i u finišu okrenuo rezultat. Čet Holmgren i Lu Dort su pogodili trojke u finišu, Džajlen Vilijams dokrajčio domaće koji su bili besni na sudije zbog navodne duple lopte koja nije svirana Džajlenu Vilijamsu. Ipak, arbitri su i nakon meča ostali pri svome, pobeda je otišla u Oklahomu, peti meč je u sredu, sada je 2:2, prvoplasirani tim Zapada je vratio prednost domaćeg terena.

Luka Dončić je promađio slobodno bacanje u poslednjih 10 sekundi, kada je imao priliku da izjednači. Očajan učinak domaćih sa linije penala, 12 od 23. Slovenac je završio sa tripl-dablom 18 poena, 10 asistencija i 12 skokova. Ponovo ga je mučio šut, igra povređen, od Irvinga nema neke pomoći. Kajri nije faktor u seriji, samo devet koševa, on čak u prve četiri utakmice nije ni drugi najbolji strelac Maveriksa, to je Pi-Džej Vašington, noćas je ubacio 21 koš. Dončić je izgubio sedam lopt više od polovine za Dalas, i mada je i rival slabo šutirao u trenucima odluke su pogodili najvažnije šuteve.

Rezultati:

Klivlend - Boston 102:109 (1:3)
Dalas - Oklahoma 96:100 (2:2)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke