Polufinale je tu - Božić i Alimpijević na dve pobede do Evrolige!

Autor: Sportske Net
sreda 13.03.2024.
20:48
Izvor: Sportske.net

Srpski stručnjaci gospodare u Evrokupu.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Povezane vesti

Košarkaši Londona i Bešiktaša izborili su plasman u polufinale Evrokupa. 

Izabranici Petra Božića pobedili su Kuž u Rumuniji sa 91:79. Engleski tim očekuje okršaj sa boljim iz duela između Pariza i Huvenutuda. 

London je odlično otvorio meč i poveo posle prvih 10 minuta 29:18. U drugom kvartalu prilično izjednačeno su igrale obe ekipe, pa su gosti vodili 51:37 na poluvremenu zahvaljujući prvoj četvrtini. 

Po povratku na teren London je održavao prednost do samog kraja utakmice. Klužu nije pomogla ni publika na tribinama, jer je tim srpskog stručnjaka čuvao prednost stečenu na startu do samog kraja. 

Najbolji kod Londona bili su Sem Deker sa 22, David Nvaba sa 13, Džoš Šarma sa 12, Konor Morgan sa 11 poena. Kod Kluža, Brajsi Džons je postigao 23. Di Džej Sili i Mareks Mejeris po 15 poena.

Bešiktaš Dušana Alimpijevića pobedio je Hapoel iz Tel Aviva 94:89 i u polufinalu igraće protiv Burga. 

Domaći su silovito ušli u ovaj meč i stekli prednost od 10 poena razlike posle prve četvrtine pri rezultatu 25:15. U nastavku Hapoel je bio još dominantniji za veliku razliku na poluvremenu, 57:39. 

Međutim, pauza je donelo pravi preokret. Tim Dušana Alimpijevića je napravio seriju 14:1 u trećem kvartalu, prišao na pet poena zaostatka. Vratili su se domaći preko Kamingsa, ali je prednost ostala jednocifrena pred poslednjih 10 minuta. 

Mičel je vodio Bešiktaš u četvrtoj deonici, a poenima njega i Delgada turski tim je poveo prvi put na meču 84:81. Šut sa distance održavao je prednost Bešiktaša do kraja meča za veliki preokret i trijumf. 

Kod pobednika najbolji je bio Metjuz sa 28 poena, dok je 25 postigao Mičel. Delgado je stigao do dabl-dabl učinka od 11 poena i 12 skokova. 

Kamings je predvodio Hapole sa 28 poena, Hord je postigao 16, a Timor 13. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke