Brajant Danston - Poslušao saigrače, otišao na terapiju i umalo mu nisu amputirali nogu!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 03.10.2024.
17:15
Izvor: Sportske.net

Dobro se završilo...

Epa/Spyros Chorchoubas
Epa/Spyros Chorchoubas

Povezane vesti

Mnogi danas imaju podkast, pa čak i Šejn Larkin i Elajdža Brajant.

Oni su u jednoj epizodi ugostili Brajanta Danstona, nekadašnjeg njihovog saigrača u Efesu.

Danston je sa njima podelio jednu situaciju iz sezone 2019-20 kada je malo falilo da izgubi nogu. 

"Posle svakog treninga odem normalno na tuširanje i završavam tuširanje hladnom vodom da bih se osećao dobro za sledeći trening. To je neka moja stvar." 

Ipak, njegovi saigrači tada Tibor Plajs i Alek Piters su ga nagovorili da koristi krioterapiju, baš kao i pojedini treneri. Radi se o tretmanu koji se sastoji od veoma hladnih temperatura vode kako bi se mišići brže oporavili od povrede. 

Piters ga je na kraju nagovorio, otišao je u pomenutu mašinu za krioterapiju, a prvi tretman je trajao svega tri minuta. 

"Ušao sam unutra i rekao 'Čoveče, kako je hladno!', i zaista je bilo tako. Nisam osećao svoje telo. Ništa nisam osećao kako je vreme prolazilo, samo sam bio tamo", rekao je Danston. 

Kada je prošlo tri minuta, Piters mu je rekao da izađe, ali Danston nije mogao. U prvi mah je mislio da se šalio, ali je nakon toga shvatio da mora fizički da ga izvuče iz mašine. 

Šta se nakon toga desilo?

Danston je primetio tamnjenje kože na pojedinim mestima, a na levom stopalu je imao deo kože koji je bio - ljubičast. Trebalo je tih dana da igra utakmicu protiv Olimpijakosa, a Danston je rekao da može da igra, iako su se njegovi saigrači protivili tome. Na kraju je igrao, postigao 10 poena. 

Ipak, posle utakmice situacija se pogoršala. 

Pošto pojedine terapije nisu dale rezultata, Danston je potražio drugo mišljenje, otišao je sa svojim predstavnicima u Nemačku kod drugih lekara.

Tada je saznao da ako su promrzline stigle do kostiju, da će njegova noga morati da bude amputirana ispod kolena. Tada je njegova supruga briznula u plač. Petočasovna operacija je bila uspešna, na svu sreću. 

"Srećom, oštećenje nije stiglo do kostiju", rekao je Danston...

Bilo je pitanje da li će Danston ponovo igrati košarku, ali kao što vidite, vratio se i danas je član Žalgirisa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke