Branko Lazić progovorio o incidentu posle poraza od Barselone - Šta se, zapravo, dogodilo?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 11.11.2019.
14:39
Izvor: Sportske.net, ekspres.net

Posle tog duela najviše se pričalo upravo o tom događaju.

BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Crvena zvezda mts/DS

Povezane vesti

Posle odlaska Milana Tomića, Crvena zvezda je dočekala Barselonu 24. oktobra i pod vođstvom Andrije Gavrilovića izgubila rezultatom 73:65.

Deo navijača bio je veoma nezadovoljan igrom pojedinih košarkaša, bilo je i teških reči sa tribina posle meča, a u jednom trenutku kapitenu Branku Laziću je ''prekipelo'', stao je u zaštitu svojih saigrača i poručio da dok je on kapiten takve prozivke više ne želi da sluša.

Prošlo je blizu tri nedelje od tada, a Lazić je, između ostalog, i o tom incidentu progovorio u intervjuu za ''Ekspres'', otkrivši pritom da se prethodno dogodio još jedan sličan incident..

''Nisam se ja sukobio sa navijačima posle utakmice sa Barselonom, već sa nevaspitanim likom na tribinama. On je video ta dva sata utakmice i nije bio zadovoljan. To mu, međutim, ne daje pravo da vređa.

I kao on je neki navijač kluba... S tim i takvim ponašanjem nisam siguran da zapravo jeste.

I u privatnom životu sam takav, ne dozvoljavam da neko napadne mene, porodicu, prijatelje. I ovo nije prvi put. Slično sam reagovao i pre par godina u Areni kad smo izgubili od Olimpijakosa u produžetku. Desio se sličan incident'', objašnava Lazić.

Govoreći o svojoj košarkaškoj karijeri, Lazić se prisetio i svojih početaka kada su pojedini košarkaški stručnjaci sumnjali u njega, ali on im je na najbolji način odgovorio dugogodišnjim nastupima i osvojenim trofejima u Crvenoj zvezdi.

''Bilo je i sujetnih i ne znam sve kakvih i ne znam zašto i zbog čega toliko zluradih ljudi, koji su mi govorili da od mene nikada neće biti košarkaš, da nikada neću biti deo nekog ozbiljnog kluba.

Klimao sam na sve glavom, bili su to uglavnom puno stariji ljudi od mene, vaspitanje mi nije dozvoljavalo da ulazim u raspravu jer da jesam, bilo bi to ružno i neukusno s moje strane.

Sad znam i da sam tada bio previše mlad, da sve to bez obzira na to što mi nije prijalo baš i nisam primao k srcu i sa nekim posebnim ogorčenjem, ali takođe znam i to da ja danas, u ime pedagogije i još puno čega drugog, nikada nekom dečaku koji bezmerno voli košarku tako nešto ne bih rekao. Pogotovo ne tako grubo i nadmeno.

Zašto? Zato što sam se igrajući košarku uverio da postoji i ono što se zove pogrešna procena, ali i da ima više načina, odnosno puteva da se stigne do cilja, ako ne uz pomoć drugih, onda na svoj način'', istakao je Lazić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 11.11.2019
18:56

Pogrešna procena je ti i košarka jer košarka je inteligentan sport..........

avatar
Vanja Grubač
Monday, 11.11.2019
16:46

"Košarkaš" koi je celu karijeru u jednom klubu ,sa prosekom od 2,1 poen po utakmici,koga ni jedan klub neće,i da nije drugara čiji je ćale vlasnik (i taj ne može nigde sem kod tate)kluba i koga si zato i branio ,nikad ne bi igrao ni jedno evropsko takmičenje.Bili su u pravu i za pzbiljan klub.Možda ti podignu dres pod svodove Basketlenda kao Teodosiću,Aškrabiću,Čoviću...

avatar
tortilja
Tuesday, 12.11.2019
19:47

vidim ti si najbolji kombo bek u istoriji boston seltiksa, čekam prenos na areni kako ti dižu dres pod svodove td gardena. a da krasi te brzina kucanja komentara, verovatno nisi mogao šibicu da preskočiš na fizičkom u osnovnoj alibi smeta mi desna noga.
sportski pozdrav!