Bransonu skandirali, Nikola Jokić je MVP!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 09.05.2024.
07:10
Izvor: Sportske.net

Srbinu treća titula, u dobrom društvu!

AP Photo/Jack Dempsey
AP Photo/Jack Dempsey

Povezane vesti

Džajlen Branson je sa povređenom nogom izašao na teren u drugom poluvremenu praćen povicima MVP! kao slavni Vilis Rid pre tačno 54 godine u meču NBA finala 1970. kada su Niksi u sedmom meču osvojili titulu. Branson je daleko od krune, ali je iako povređen uspeo da sa 29 poena i sjajnim procentom šuta dovede Nikse do 2:0 u polufinalu serije protiv Indijane. Nekadašnji košarkaš Dalasa nije uspeo da postane drugi igrač u istoriji koji je dao 40+ poena u pet mečeva plej-ofa u nizu, ali ne mari, njegov tim je na pola puta od konferencijskog finala. I to prvog od 2000. godine, kada je Njujork izbacio velikog rivala Majami u sedam mečeva i onda pao baš od Pejsersa.

Posle noćašnjih 130:122, Njujork vodi sa 2:0 i na dve pobede je od istočnog finala.

Tim je preuzeo na sebe da odmeni Bransona, Anunobi je dao rekordnih 28 koševa u plej-of karijeri, Di Vicenco takođe brojao do 28, Hart uz 19 poena imao 15 skokova i sedam asistencija. Na drugoj strani posle lošeg prvog meča Tajris Halibarton 34 poena i devet asistencija, Rik Karlajl trener gostiju je isključen zbog dve tehničke. On je posle utakmice kroz redove optužio sudije ili bolje rečeno ligu da gura Njujork zbog toga što je uz El-Ej najveće NBA tržište.

Sutra je treći meč, serija se seli u Indijanu.

Iako je Branson zaradio ovacije sa tribina i "MVP" skandiranje, MVP je Nikola Jokić, treći put u karijeri. On je postao deveti igrač u istoriji koji ima 3+ MVP titule, društvo je strašno, Džabar je osvojio šest, Rasel pet, koliko i Džordan, Lebron i Čembrlen imaju po četiri. Jokić je na večnoj listi stigao Medžika, Birda, Mozesa Melouna koji imaju po tri priznanja.

Recimo i to da je u NBA ove sezone Jokić deseti na listi strelaca, četvrti u skokovima, treći je asistent lige. Postao je drugi igrač u istoriji koji je u NBA imao 2000+ poena, 900+ skokova i 700+ asistencija. Pre njega je početkom šezdesetih takav učinaka imao Oskar Robertson. Jokić je drugi u dabl-dablovima ove sezone, iza Sabonisa, treći u tripl-dablovima. Nagetsi su izjednačili klupski rekord sa 57 pobeda u sezoni. Ipak, u polufinalu Zapada se suočavaju sa 0:2, duplim brejkom Minesote, serija se nastavlja sutra uveče u Mineapolisu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke