Bravo majstore, Luka Dončić je heroj!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 07.11.2021.
08:33
Izvor: Sportske.net

Slovenac pogodio sa sirenom, Bogdanović solidan u pustinji...

AP Photo/Matt Strasen
AP Photo/Matt Strasen

Povezane vesti

Devin Buker je bio prejak za Atlantu, odigrao je svoj najbolji meč od početka sezone. Manje od tri četvrtine mu je bilo potrebno da ubaci 32 poena, najbolji skor sezone, do kraja je završio sa 38, inicirao preokret i pobedu Sansa.  Houksi su bili na +12 početkom poslednjeg perioda, ali je serija 24:11 domaćih na kraju meča prelomila u korist domaćih. Atlantu je vukao Tre Jang sa 31 poenom, Bogdanović slidan sa 18, ubacio je četiri trojke, imao i sedam skokova, no pobeda je ostala u Arizoni.

Filadelfija je u formi Embid je sa 30 poema i 15 skokova otvorio vrata šeste pobede u nizu za Sikserse i to na teškom gostovanju u Čikagu. Dok Rivers je stigao do 1000. pobede kao trener, tajno oružje gostiju bio je Furkan Korkmaz koji je ubacio sedam trojki. Kod Čikaga, LaVin 32, DeRozan 25, serijom od 10:0 su poveli nekih šest minuta pre kraja, ali su Korkmaz i Embid pogađali do kraja meča za razliku od domaćih. Vučević 11 poena i isto toliko skokova.

Luka Dončić je heroj večeri, pogodio je u samom finišu za pobedu Dalasa protiv  Bostona. On je time zaokružio sjajnu partiju, 33 poena, devet skokova i pet asistencija. Slovenac je uspeo da pored bivšeg klupskog druga Džoša Ričardsona pogodi iz veoma teške pozicije, mada to nije začudilo Džejsona Kida koji je rekao da su svi znali šta će se desiti i uporedio Dončića sa Novickim. Inače, Mavsi su izbrisali loše prvo poluvreme u kome su gubili 17 poena, u nastavku su zaigrali mnogo bolje. Seltiksi bez Džajlena Brauna, Tejtum je ubacio 32 poena. Porzingis se vratio 21 poenom, odigrao dobro drugo poluvreme, pa za Marjanovića nije bilo mesta. 

Kajl Louri je 19. tripl dablom karijere potopio Jutu u Majamiju, završio je sa 20 poena, 12 skokova i 10 asistencija, Hiro je brojao do 29, Batler 27. Inače Hit je imao veliku prednost, dvadesetak razlike na pet minuta do kraja, a onda su se opustili pa se Juta vratila i na kraju mogla da šokira domaće, ali je Donovan Mičel promašio za tri poena. Inače lider Džeza je meč završio sa 37 poena, Konli stigao do 18, Rojs O'Nil uz 15 poena, ukrao čak šest lopti, rekord karijere.

Portland je rasturio Lejkerse, bili je i 34 poena u nastavku, oslabljeni gosti bez Lebrona, Entoni Dejvis je igrao sedam minuta i onda napustio teren zbog bolesti. Vestbruk totalno van ritma, osam poena, šut 1 od 10. Probudio se na drugoj strani Lilard, pogodio je prvi šut na meču, šest trojki ukupno, 25 poena, ali je presedeo na klupi poslednju četvrtinu, videćemo da li ova utakmica označava povratak u formu iz prošle sezone. Inače, stigao je do granice od 17 000 poena u karijeri. 

U matineu Denver je slavio protiv Hjustona, Jokić ponovo ključ pobede Nagetsa.

Rezultati:

Majami - Juta 118:115
Čikago - Filadelfija 105:114
Dalas - Boston 107:104
Feniks - Atlanta 121:117
Portland - LA Lejkers 105:90
Denver - Hjuston 95:94

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke