Bravo za Čanka! Veliko iznenađenje u Partizanovoj grupi, zamalo još jedno!

Autor: Darko Mitrović
sreda 08.12.2021.
19:56
Izvor: Sportske.net

Ova grupa postaje sve zanimljivija.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Mečevi šestog kola Evrokupa igraju se večeras, a u Partizanovoj Grupi A dogodilo se jedno veliko iznenađenje, u režiji bivšeg trenera Partizana Nenada Čanka.

On je već nekoliko godina na klupi sve boljeg litvanskog Lijetkabelisa koji je večeras na svom terenu u Panevežisu savladao slavni španski Huventud rezultatom 87:77.

Ovo je tek drugi poraz Huventuda ove sezone u Evrokupu, a prvi je doživeo protiv Partizana u Beogradu. Istovremeno, Lijetkabelis je stigao do svoje treće pobede u prvih šest kola.

Od samog početka utakmice, Lijetkabelis je pokazao da se ne plaši favorizovanih gostiju, a seriju 8:0 poveo je sa 17:10 u prvoj četvrtini. Od tog trenutka, Huventud je konstantno bio u rezultatskom zaostatku. Uspevali su gosti da uhvate priključak i prednost litvanskog tima učine minimalnom, ali je Lijetkabelis uvek uzvraćao i dolazio do dvocifrene prednosti. Ta prednost je bila maksimalna sredinom poslednje četvrtine, kada je tim Nenada Čanka poveo sa 77:59 i u tim trenucima je postajalo jasno da Huventud neće moći da dođe do preokreta.

Kalaicakis i Lipkevičijus su sa po 14 poena bili najefikasniji u Lijetkabelisu, odličan je bio i Nikola Radičević koji je upisao 12 poena i devet asistencija, a Đorđe Gagić je meč završio sa osam poena, dva skoka i jednu asistenciju.

U ekipi Huventuda najbolji Pau Ribas sa 15 poena, Pol i Vives su upisali po 11.

Za to vreme, veoma malo je nedostajalo da se u Krasnodaru dogodi još veće iznenađenje. Lokomotiva Kubanj je u istoj grupi dočekala poslednjeplasirani Trento i posle velike borbe i preokreta u finišu slavila sa 97:95. Italijanski tim je propustio veliku priliku, vodio je sa 88:76 sredinom četvrte četvrtine, ali nije imao snage da do kraja odbrani tu prednost.

Najzaslužniji za ovu pobedu i preokret Lokomotive bili su Motli sa 33 poena i 11 skokova i Mekolum sa 27 poena i 13 asistencija, a naš Ivan Paunić je upisao po jedan poena i skok za četiri minuta na terenu. Kod gostiju, Bredford najbolji sa 18 poena, Flokadori je upisao 17, a Mecanote 16 poena.

Lokomotiva sada na vrhu tabele ima skor 5-1, a Trento je na 1-5 na začelju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke