Bravo Zvezdo, ali novo čudo je izostalo!

Autor: Darko Mitrović
utorak 14.12.2021.
20:59
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli nisu uspeli da dođu do novog velikog preokreta.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

U derbiju 15. kola Evrolige, košarkaši Crvene zvezde večeras su u dvorani ''Aleksandar Nikolić'' poraženi od Barselone rezultatom 76:69.

Pred zvanično 6.849 gledalaca, među kojima je bio i najbolji teniser sveta Novak Đoković, crveno-beli su uspeli da pruže odličan otpor lideru na tabeli, ali više od časnog poraza nisu mogli. Barsa sada na vrhu tabele ima skor 13-2, Zvezda je na 6-9.

Zvezda je u večerašnji duel ušla bez povređenih Vajta i Simonovića, dok nedovoljno oporavljeni Dobrić nije ni ulazio u igru.

Barsa je već na samom startu utakmice stavila do znanja crveno-belima da se nije uplašila atmosfere u ''Pioniru'', a posebno raspoloženi u prvih pet minuta bili su Sanli i Martinez koji su bili najzaslužniji za prvo dvocifreno vođstvo gostiju - 16:5.

Očekivao se odgovor Radonjićevog tima, što se nešto kasnije i dogodilo, a u glavnoj ulozi bio je Luka Mitrović za koga Barsina odbrana dugo nije imala pravo rešenje.

Zvezda je početkom drugog kvartala uspela da smanji rezultatski zaostatak, novim poenima Mitrovića je izjednačila na 20:20, a Barseloni je trebalo više od četiri minuta da dođe do prvih poena u drugoj deonici. Odmah zatim, Nejt Volters pogađa trojku kojom donosi Zvezdi prvo vođstvo na ovoj utakmici - 23:22. Ispostavilo se kasnije da je to bilo i jedino Zvezdino vođstvo u ovoj utakmici.

Do kraja poluvremena Barselona je uglavnom održavala minimalnu prednost i u treću četvrtinu ušlo se rezultatom 34:31 za goste.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Laprovitola pogađa svoju prvu trojku kojom je Barsa otišla na ''plus šest''. Najdžel Hejs se raspucao, usledile su još dve trojke gostiju i gosti uvećavaju prednost na 43:35.

Katalonci su u odbrani uspeli da zaustave Mitrovića koji je u prvom poluvremenu upisao 11 poena. Kalinić i volters su potom preuzimali odgovornost u napadu, ali Barselona je na kraju treće deonice stigla do maksimalnih dvanaest poena prednosti - 61:49.

Ali, Zvezda se nije predavala, pa je u poslednjoj četvrtini pokušala da uradi nešto slično onome što joj je uspelo pre par dana u Novom Mestu protiv Krke kada je nadoknadila zaostatak od 18 poena razlike.

Večeras je nošena fantastičnom podrtškom sa tribina uspela da novim poenima Kalinića priđe na 67:63 na tri minuta pre kraja. Tada na scenu stupa prva zvezda Barse Nikola Mirotić koji poentira uz prekršaj i Barsa se vratila na ''plus sedam'' - 70:63.

Ni to nije obeshrabrilo crveno-bele, koji na dva minuta pre kraja, trojkom Stefana Markovića prilaze na 71:68! Ušlo se u dramatičnu završnicu, dvorana je bila na nogama, ali opet je Mirotić iznudio prekršaj Holinsa i sa linije penala realizovao oba slobodna bacanja - 73:68.

Ali, Kjurik na pola minuta pre kraja pogađa trojku za Barsu i tu je pitanje pobednika bilo rešeno - 76:69.

Kalinić i Mitrović sz sa po 15 poena bili najefikasniji u Crvenoj zvezdi, volters je upisao 11, a u Barseloni Hejs 14 poena i osam skokova, Sanli i Smits sa po 11, a Mirotić deset poena i sedam skokova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke