Brendon Dejvis dobio specijalan zadatak - pomaže Željku i van terena!

Autor: Darko Mitrović
petak 23.08.2024.
10:30
Izvor: Sportske.net

Imaće posebnu ulogu, pogotovo u ovom periodu do početka sezone.

© 2024 Pedja Milosavljevic/STARSPORT
© 2024 Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Brendon Dejvis je jedan od brojnih Partizanovih novajlija ovog leta, pojačaće konkurenciju na centarskim pozicijama, a sa 33 godine je i najiskusniji u potpuno renoviranom timu crno-belih.

Crno-beli su počeli sa treninzima, a klub kroz intervjue na svom YouTube kanalu predstavlja jednog po jednog novog igrača.

''Sve je za sada dobro, trener zna da nam je potrebno vreme. Polako pristupamo svemu i fizički i mentalno. Sve je pod kontrolom, svi smo skoncentrisani i spremni da učimo. To je važan deo našeg napretka. Ovo je novo iskustvo za sve nas, upoznajemo jedni druge i na terenu i van njega. To je najvažnija faza kako bismo videli kako ćemo se uklopiti jedni sa drugima. Sve ostalo će doći vremenom'', rekao je Brendon Dejvis na početku razgovora.

Jasno mu je da će uspeh crno-belih zavisiti od toga koliko se brzo svi novi igrači uklope u tim.

''Ovo mi je prvo ovakvo iskustvo. Mislim da svi imaju ispravan pristup, okupili smo se, svi znaju da je nov tim, svi žele da se izbore za svoje mesto i ulogu. Moramo da razumemo da smo ovde došli da igramo kao tim. Mislim da je ovim momcima na prvom mestu tim i da će to ispasti dobro''.

Kao najiskusniji u ekipi, Dejvis je dobio i poseban zadatak od trenera Obradovića, i to ne samo na terenu, nego i van njega.

''Jedan od mojih razgovora sa trenerom Obradovićem se upravo odnosio na moju ulogu ovde. Želi da kao veteran pomognem mlađim momcima. Za sada su to neke male stvari, kako da se adaptiraju, da nauče kako izgleda preseliti se 'preko bare', nekim momcima je ovo prva ili druga godina van SAD. Pomažem im oko tih malih stvari - preseljenja porodice, škole za decu, sve ono kroz šta sam i ja prolazio. Kasnije, kako sezona bude odmicala, koristiću svoj glas na različite načine''.

Kako on vidi razliku između američke i evropske košarke?

''To su dva različita stila košarke, što pre shvatiš, bolje po tebe. Ja sam bio jedan od igrača kojima je trebao vremena kako bi pronašli svoj pravi put. Moraš biti strpljiv, ali i imati pravi pristup u glavi prema novom timu, trenerima... Moraš imati želju da učiš, slušaš trenera. Meni je trebalo nekoliko godina da izrastem i shvatim sve to. Zaista, što pre shvatite te stvari, to bolje''.

Kakvi su mu prvi utisci o saradnji sa trenerom Obradovićem?

''Svi znaju ko je Željko Obradović, vodili smo mnoge bitke na različitim stranama. Mnogo puta sam se susretao sa njegovom genijalnošću i planom igre. Mnogo tih priprema utakmica je bilo direktno protiv mene. Priliku da radim sa njim ne uzimam zdravo za gotovo, već sam veoma uzbuđen''.

Naravno, deo razgovpra posvećen je i navijačima Partizana.

''Nije zabavno kada moraš da igraš protiv Partizana, ne mogu da nađem bolje reči. To je slon u sobi, ma koliko se trudio da ignorišeš navijače, tu su. Crno-bela porodica i navijači Partizana su primer za košarkaške navijače šta pravi navijači treba da budu. Za mene je posebno što ću ih imati iza sebe. Srećan sam, uzbuđen, jedva čekam!''

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke