Brisanje statusa najpoželjnijeg gosta

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 03.02.2023.
09:00
Izvor: Sportske.net

Crno-beli u situaciji kada imaju imperativ pobede u gostima.

S. Sandić
S. Sandić

Povezane vesti

 KK Partizan ove sezone ima za cilj ulazak u Top 8 Evrolige i to niko neće sakriti, a za to nije potrebno samo dobijati utakmice kao domaćin. Računica za crno-bele je ovoga puta i više nego jasna, direktan protivnik za plasman u 8 najboljih, utakmica koja je biti ili ne biti za ekipu Željka Obradovića.

Gostovanje Žalgirisu je jedno od najtežih u ligi (vezali su četiri pobede na svom terenu, protiv Reala, Fenera, Bajerna i Zvezde), ali je klub iz Kaunasa vezao i dva uzastopna poraza (oba na gostovanjima) i oni imaju imperativ pobede u ovom meču.

Jedan od najbitnijih mečeva za crno-bele dolazi posle pobede Partizana nad Asvelom koja je bila rutinska, ubedljiva, sve je izgledalo kako treba, a čini se i da su kockice složene onda kada je to najbitnije.

Obradovićev tim izgleda odlično u oba pravca, a posebno raduje činjenica da su neki igrači koji su bili u drugom planu sada na visini zadatka. Jedan od njih je i Uroš Trifunović.

"Uroš je ključni igrač. To je dečko kome ja najviše verujem. On igra fanstastičnu odbranu. U zadnjim sekundama prvog poluvremena je napravio fenomenalnu rotaciju, čovek je ubacio preko ruke. Ja sam mu čestitao na toj odbrani. To je ono što je on prelomio u odnosu na prošlu godinu. On je nama izuzetno važan igrač i ja mu čestitam na tome kako igra ovu sezonu. Samo bi trebalo da bude još malo agresivniji u napadu", rekao je Željko Obradović za njega.

Ukoliko mislite da će doći prelaz iz 2-2, kvota u AdmiralBetu je 2.85!

Lesor je dominantan ove sezone, dobija polako podršku od Smailagića, ali i ostali moraju da učestvuju u skoku protiv Žalgirisa, a čini se da ko dobije bitku pod obručima, da će biti daleko bliži pobedi. Ledej je radio dosta dobrih stvari u derbiju, pa možemo reći da sve ide u pravom smeru.

Što se tiče spoljnih pozicija, Partizan je u ovom trenutku kvalitetniji tim od Žalgirisa, ali zbog činjenice da su povređeni Ajzeja Tejlor i Kinan Evans. Posebno prvopomenuti koji igra dobro u oba pravca, a nekako se njegova povreda poklapa sa tri uzastopna poraza zelenih (jedan u ligi i to na svom terenu od Jonave, dva pomenuta u EL).

Sa trenutno raspoloženim Egzumom i Panterom, čini se da bi crno-beli trebalo da dobiju bitku na tim pozicijama, a dobra vest za Partizan jeste i da neće igrati ni Tajler Kavana, krilni centar.

Svakako, neće biti lako Partizanu jer Žalgiris ima moranje, ali bi pobeda za Željka Obradovića vredela duplo ovoga puta.

Biće veoma zanimljivo u Pireju gde gostuje aktuelni šampion Evrope, domaćin je u strašnoj formi jer su dobijeni veoma jaki timovi u poslednja četiri meča (Virtus, Real, Makabi i Fener) pa se čini da su favoriti čak i protiv Efesa koji nije na nivou ove sezone i očigledno je da je došlo do određenog zasićenja u tom timu.

Fenerbahče je veliki favorit protiv Albe, biće interesantno i u Monaku gde gostuje Real Madrid i gde predlažemo igre na mali broj koševa jer domaćin i te kako ume da smanji protivnika na mali broj poena, setimo se šta su uradili Olimpijakosu koji je ubacio samo 60.

Asvel traži poslednju kartu za plasman u 8 najboljih protiv Virtusa, i beogradskim klubovima bi mnogo značila pobeda ovog tima. Biće to duel starih prijatelja, De Koloa i Teodosića, igrača koji su nekada nosili CSKA do evroligaške titule.

Na pravom ispitu biće i ekipa Dejana Radonjića, PAO mora da pobedi Baskoniju na gostovanju, ekipu koja je možda i u najslabijoj formi trenutno u EL, dobra je kvota na goste koji nisu odavno već pobedili kada su dolazili na teren drugog tima...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke