Brojke koje ne obećavaju - Ovako je Ognjen Kuzmić igrao prošle sezone!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 27.07.2023.
16:30
Izvor: Sportske.net

I zaradio novi dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Iskusni centar Crvene zvezde Ognjen Kuzmić danas je zvanično produžio saradnju sa šampionom Srbije i nosiće dres crveno-belih i u naredne dve sezone.

Nekadašnji šampion NBA lige i Evrolige vratio se leta 2019. godine u Crvenu zvezdu, ali je tada doživeo i saobraćajnu nesreću, posle koje, ruku na srce, nije isti igrač.

Sećaju se navijači Crvene zvezde fantastičnih partija 214 centimetara visokog centra rođenog 1990. godine u Doboju iz prvog mandata u crveno-belom dresu u sezoni 2016/17.

Tada je Kuzmić bio jedan od najvažnijih igrača u mašineriji Dejana Radonjića, a sjajne partije u Zvezdi preporučile su ga Real Madridu sa kojim je osovjio Evroligu.

Ipak, Kuzmić je u prošloj sezoni bio daleko od najboljih izdanja, što potvrđuje i njegova statistika u AdmiralBet ABA ligi i Evroligi.

Što se tiče regionalnog takmičenja, snažni centar je ukupno odigrao 14 utakmica uključujući i plej-of i na njima proveo prosečno 8.5 minuta na parketu, uz prosek od svega 3.6 poena i 2.5 skoka. Samo jednom je Kuzmić bio dvocifren, u 18. kolu protiv Igokea, tada je postigao 11 poena.

Malo veću minutažu Kuzmić je imao u Evroligi, gde je prosečno provodio 9:16 minuta na parketu, na utakmicama u kojima je dobijao šansu. Za to vreme 33-godišnjak je beležio 3.0 i 2.4 skoka u proseku. Najbolji Kuzmićev evroligaški meč u prošloj sezoni bio je duel protiv Fenerbahčea u Istanbulu u okviru sedmog kola, kada je postigao devet poena i imao šest skokova.

Ostaje da se vidi da li će u sledećoj sezoni Kuzmić imati važniju ulogu i opravdati poverenje čelnih ljudi kluba sa Malog Kalemegdana.

Roster Crvene zvezde pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke