Brojke sve govore - Ko je večeras bio najbolji i najgori u Zvezdi?

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.10.2023.
22:33
Izvor: Sportske.net

Podbacili oni od kojih se najviše očekivalo.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle prva tri kola Evrolige, Crvena zvezda ima učinak 1-2, baš kao i Partizan koji je sinoć poražen na svom terenu od Barselone.

Crveno-beli su večeras pred svojim navijačima izgubili od Monaka sa 82:76 i tako ''poništili'' odličnu partiju Rokasa Gedraitisa koji je u prvom poluvremenu upisao 18 poena, ali je u nastavku zaustavljen.

Za razliku od njega, šut nikako nije služio dvojicu najvećih aduta Crvene zvezde u ovoj ekipi, Miloša Teodosića i Šabaza Nejpira. Kada vidite da su i jedan i drugi šutirali za tri poena 1/7, dakle zajedno 2/14, bez velikog doprinosa i u šutu za dva poena onda je jasno da je Zvezda večeras bila u ozbiljnim napadačkim problemima.

Kada se pogleda indeks korisnosti svih igrača, Nejpir i Teodosić su sa ''minus 2'' bili najgori u toj statističkoj kategoriji.

Najbolji ipak nije bio Gedraitis koji je posle savršenog prvog poluvremena počeo da promašuje u drugom i od 4/4 za tri poena stigao do 4/8. Njegov indeks je na kraju 19, a najbolji igrač Crvene zvezde u večerapnjem porazu bio je Nemanja Nedović koji je meč završio sa 15 poena (3/5 za dva, 2/3 za tri, 3/4 slobodna bacanja), 6 asistencija i 2 skoka, za indeks korisnosti 22.

U Monaku najbolji Majk Džejms sa indeksom 24 i ''dabl-dabl'' učinkom od 18 poena, tri skoka i 11 asistencija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke