Bruks i Petrović: ''Da nam je neko ponudio bronzu...''

Autor: Beta Beta
nedelja 07.07.2019.
23:20
Izvor: Beta

Sumiranje utisaka posle ubedljivog trijumfa nad Britankama u borbi za bronzu.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Srpske košarkašice Jelena Bruks i Sonja Petrović izjavile su večeras da bi njihova ekipa prihvatila bronzanu medalju da joj je neko ponudio pre početka Evropskog prvenstva i dodale da su presrećne i ponosne na svoj tim.

"Da nam je neko dao bronzanu medalju pred početak Evropskog prvenstva, mi bismo rekli - daj", rekla je Bruks novinarima posle meča.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je danas bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, pošto je u Beogradu pobedila Veliku Britaniju sa 81:55.

"Uvek će ostati žal za onim porazom juče, ne samo što je bilo polufinale, već zato što je bila Španija. Ali, drago mi je da smo uspele da zaboravimo tu utakmicu, da je ostavimo iza nas i da danas izadjemo najjače što možemo, da damo sve od sebe svih 40 minuta i da završimo prvenstvo na ovaj divan način", rekla je Bruks.

Selektorka Marina Maljković je nakon pobede "poletela" u vazduh, na rukama njenih igračica.

"Rekla je da će uraditi sve što hoćemo ako pobedimo. Tako da - eto. To je bilo prvo na listi, videćemo šta je sledeće", rekla je Bruks.

Slično razmišlja i Sonja Petrović.

"Da je neko nudio bronzu, mislim da bismo oberučke prihvatile. Imamo čime da budemo zadovoljne i ponosne", rekla je Petrović.

"Mislim da sam i suviše umorna da bih shvatila da smo osvojile medalju. Završiti prvenstvo pobedom ti daje osmeh, zadovoljne smo što smo celu ovu priču krunisale medaljom i što je ova grupa uspela da dodje do još jednog uspeha", dodala je ona.

Petrović je istakla da je tim ove godine bio "posebno sklopljen".

"Mislim da smo imale posebno sklopljen tim ove godine, mislim da nikad nismo imale zdraviju atmosferu s aspekta da smo uvek verovale jedna u drugu i podržavale se i kad je bilo najteže. Jedna drugu smo dizale i zato mislim da smo na kraju uspele da dodjemo do rezultata", kazala je Petrović.

Ona je navela da je joj je bilo jako teško nakon jučerašnjeg poraza od Španije u polufinalu.

"Bila sam razočarana u sebe, ali Marina nas je osokolila posle utakmice... Kad ona pokaže veru u nas, nama to mnogo znači, jer ona to ne čini često", rekla je Petrović.

Ona je, na kraju, ponovo govorila o svojim saigračicama.

"Iskreno, da nisam imala njih pored sebe, danas ne bih uspela mentalno da se vratim da igram, tako da nikad veće hvala mojim saigračicama što su imale veru u mene i kada ja nisam", rekla je Sonja Petrović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke