Brutalni Berić: "Jokić morao više da igra, sramota prema Teu, Kalinić i Lučić ne mogu zajedno"!

Autor: Mladen Heleta
utorak 13.09.2022.
10:45
Izvor: Sportske.net

Oštre kritike.

Epa/Anja Niedringhaus
Epa/Anja Niedringhaus

Povezane vesti

Naš bivši i trofejni košarkaški reprezentativac Miroslav Berić gostovao je sinoć u košarkaškom potkastu "Kod Luke i Kuzme", gde je analizirao neuspeh reprezentacije Srbije na Evrobasketu.

Izabranici Svetislava Pešića ispali su mimo svih očekivanja od Italije u osmini finala i tako već na prvoj stepenici u nokaut fazi završili učešće, iako su važili za jednog od glavnih favorita za titulu.

Berić je istakao da je Srbiji nedostajao klasičan šuter poput Danila Anđušića i da je za njega moralo da bude mesta u 12 igrača na konačnom spisku, kao i da Nikola Kalinić i Vladimir Lučić ne mogu u isto vreme da budu na parketu.

Pored toga, Berić se zapitao i zbog čega je selektor odlučio da počne odlučujuću četvrtinu bez Nikole Jokića i zašto nije ranije tajm-autom presekao seriju Italijana, a ne tek onda kada je razlika otišla na dvocifrenu.

"Videlo se da je Jokić toliko spreman, mogao je da igra koliko hoće. Navikao je da u sistemu NBA, ne samo on, nego sve zvezde, igraju između i po 46-47 minuta. Evo Goran Dragić je skoro celu utakmicu odigrao za Sloveniju. Svesni smo bili da je veliki pad kad izađe Jokić, to je toliko očigledno. Bilo je vidljivo protiv Italije kada Jokić izađe šta nastupa... Pogotovo i Vasa, kada zajedno nisu na terenu, da tu treba da tražimo neke stvari, da nisu smeli u isto vreme budu van parketa", rekao je Berić i nastavio u oštrom tonu.

"Kad ubaci Jaramaza, Milutinov koji traži sebe, osnovno je ona njihova od +2 za nas na -12. Jokić je bio na klupi za rezerve u trenutku kada sevaju tri trojke zaredom. Ali isto tako postoji i tajmaut. Ali sad možemo da pričamo. On u ovakvim utakmicama mora, ali mislim da i može. Videlo se da je toliko spreman da je mogao da igra koliko god hoće. Ali sada posle poraza ispada da svi sve znamo. Kad bi tako bilo, sad bi i Pešić rekao ti igraš 40 minuta i ne izlaziš", istakao je Berić.

Dotakao se i Miloša Teodosića.

"Ja bih voleo da čujem objašnjenje šta je bilo vezano za Tea. To je nemušto bilo na onoj konferenciji, gde totalno nikome nije jasno. Ja bih voleo da postoji i novinarska kritika, koja više ne postoji, sve je uvijeno u oblande, pritom i da li će biti konferencije. Ali neke stvari bi morale, vezano za Tea. Ja sam i pričao, više sa ljudske strane. Rekao sam da mogu da razumem to što on kaže ne vidim ga u 12, da li bi Teo prihvatio, zašto ne bi. Ali sa ljudske strane je bila jedna sramota, da se mi opraštamo od igrača ekstra klase, kapiena, tako što on ispada u prvom krugu - rekao je Berić i istakao da je otpisivanje Teodosića kao da je Željko Obradović otpisao Sašu Đorđevića 1998. godine".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke