Buđenje Lejkersa, razgoropađeni "Grizliji"!

Autor: Boris Jovanović
sreda 05.01.2022.
07:27
Izvor: Sportske.net

Noćas odigrano pet mečeva, favoriti sigurni...

AP Photo/Marcio Jose Sanchez
AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Povezane vesti

Lejkersi su ubacili u brzinu u poslednjoj četvrtini. Kingsi su vodili na Pacifiku, ali je Lebron 14 od 31 poena dao u finišu meča, dok je Malik Monk (24 poena) bio ubiračan u poslednjih sedam minuta, pa je pobeda ostala u Los Anđelesu. Ovo je četvrti trijumf Lejkersa u poslednjih pet utakmica. Oni su i prekinuli niz poraza od Sakramenta kod kuće...

Fred VanFlit je nastavio sa sjajnim partijama, bori se za odlazak na Ol-Star u Klivlendu u februaru. Bek Reptorsa je ubacio 33 poena, treći meč u seriji u kome je postigao 30+ poena, a Kanađani su savladali lako San Antonio. Reptorsi su se ovom pobedom vratili na 50% uspešnosti, prvi put posle da meseca. Svih pet startera domaćih su bili dvocifreni, pred gotovo praznom dvoranom, zbog novih korona restrikcija u Kanadi.

Feniks je zabeležio očekivanju pobedu u Lujzijani. U ovom trenutku su prejako za Pelikanse, Devin Buker je brojao do 33, Pol uz 11 poena imao čak 15 asistencija. Vratio se i kouč Monti Vilijams iz izolacije posle četiri meča. Kod Nju Orleansa Grejem je ubacio 28 poena, Valančijunas uz 25 koševa, dodao 16 sokova, ali je domaćin već u prvoj četvrtini primio 42 poena. 

Kanađanin Baret je ubacio 24 od 32 poena u prvom poluvremenu, Džulijus Rendl se vratio uz prasak, 30 poena i 16 skokova. pa je Njujork Savladao Indijanu kojoj je ovo peti poraz u nizu. Pejsersi su bili bez devet igrača zbog korone, startera Sabonis i Tori Krejg su ubacili po 15 poena, Kifer Skajs je brojao do 22, on je u decembru potpisao zbog korona krize ugovor sa Indijanom kao slobodni agent.

Dža Morant i Grizliji ne staju. Lider Memfisa je ubacio 6 od 26 poena u poslednjih 30 sekundi i prelomio meč sa Kavsima. Klivlend se držao dobro, vratio se Garland sa 27 poena i 10 asistencija, Kevin Lov je sa klupe dodao 18 poena, 10 skokova, ali je domaćin uspeo u samom finišu da se dokopa šeste pobede u nizu. Igraju u strašnoj formi, dobili su i Netse prethodne večeri, a Morant izrasta u jednog od najboljih igrača lige.

Rezultati: 

Klivlend - Memfis 106:110
Toronto - San Antonio 129:104
Njujork - Indijana 104:94
Nju Orleans - Feniks 110:123
LA Lejkers - Sakramento 122:114

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke