Buđenje DeRozana, MVP pokazao zbog čega je pehar u pravim rukama!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 12.05.2016.
08:18
Izvor: Sportske.net

Tandem Toronta konačno onaj pravi, bajka Portlanda završena u Kaliforniji, sjajno se borili, ali je slavljenik Kari pokazao zbog čega je odbranio MVP titulu!

Beta/AP Photo/Craig Mitchelldyer
Beta/AP Photo/Craig Mitchelldyer

Povezane vesti

Konačno je tandem Toronta bio pravi, DeRozan je ubacio 34 poena, Kajl Lovri ima 25 i 10 skokova, pa je Toronto dobio peti meč i poveo u seriji protiv Majamija.

Podsetimo u prethodnom porazu na Floridi je sjajni tandem potpuno zakazao, postigli su svega 19 poena ukupno, uz veoma loš šut.

Toronto je vodio sa 20 razlike u prvom delu, pred poslednji period imali su pristojnih +13, ali u ovoj seriji nema lakih pobeda. Hit se spustio na -1 u poslednja dva minuta.

Ipak, u penal završnici DeRozan nepogrešiv, ubacio je četiri bacanja i priveo meč kraju. On je bio perfektan sa penala, 11 od 11.

Loša vest za Majami koji je bez Vajtsajda je i povreda Denga, videćemo koliko je ozbiljna.

Serija se vraća na jug, šesti meč na programu je sutra uveče.

U finalu Zapada je šampion. Portlandova bajkovita sezona stigla je do kraja, izgubili su 4:1, ali rezultat laže. I u noćašnjem petom meču u "Orakl Areni" su skupo prodali kožu, ipak nisu mogli protiv "Spleš braće", Karija i Tompsona. Neprikosnoveni MVP je ubacio 29 poena, imao i 11 asistencija, Tompson je brojao do 33, njih dvojica su dobili duel sa Lilardom (28) i MekKolumom (27), pa je na kraju utakmica i serija pripala Voriorsima.

KJljuč je bio Tompson, u prvom poluvremenu je ubacio 17 poena i mada su Blejzersi uzvraćali udarce, činilo se da domaćin kontroliše meč.

U drugoj četvrtini su se stvari promenile, Portland je vodio na poluvremenu, bili su u jednom trenutku utakmice na +11 ali na kraju je Kari pokazao zbog čega je dve godine u nizu najbolji igrač lige.

Kada se rezultat lomio pogodio je šut meča, trojku posle driblinga i praktično rešio pitanje pobednika.



Na kraju, Golden Stejt čeka pobednika trilera između Oklahome i San Antonija, Tander ima meč loptu kod kuće, sigurno da šampion priželjkuje da Sparsi vrate brejk i da rivala u finalu odluči majstorica. To bi im dalo još više vremena za odmor i prednost u finalu Zapada.

Rezultati:

Golden Stejt - Portland 125:121 (4:1)
Toronto - Majami 99:91 (3:2)

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mario Götze - Return
Thursday, 12.05.2016
14:29

Moze Oklahoma namuciti GSW, Vestbruk i Durantula su zverine...

avatar
S-I-M-K-E_
Thursday, 12.05.2016
14:00

Kari najboolji igrac svih vremena,Golden Stejt najbolja ekipa svih vremena....Messi najbolji svih vremena,Barselona najbolja svih vremena....Novak Djokovic najbolji svih vremena...Privilegija vas je gledati.

avatar
lewa9
Thursday, 12.05.2016
10:40

GSW bez Karija nije ista ekipa definktivno, cim ga nema ili njemu mi slabije ide odigraju lose.. Krivo mi je za Portland, relativno mlada ekipa, dobre igrace imaju, steta..

avatar
Stefan Išizaki
Thursday, 12.05.2016
10:04

Sjajni Portland. Definitivno najprijatnije iznenađenje sezone s obzirom da im su na početku otišla četiri igrača iz prve petorke. Svaka čast.

avatar
lonchy88
Thursday, 12.05.2016
09:40

sta za reci!Bas mi je drago za ovu ekipu portlanda. Da se nije kari vratio zadnja dva meca, pa ne ko ce znato koji bi bio rezultat, ne vjerujem da bi obe dobio golden stejt. Portland je pravi dokaz da sa pravim trenerom, dobrom rotacijom i pristojnim rosterom i samo jednom pravom zvijezdom moze se puno toga napraviti!

avatar
Red blood
Thursday, 12.05.2016
10:16

Mnogo DA,ali ipak titula NE.