Budućnost 16. put šampion Crne Gore, Ferel opet sjajan

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.05.2024.
22:31
Izvor: Sportske.net

Finalna serija rešena posle četiri meča.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2024/©
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2024/©

Povezane vesti

Košarkaši podgoričke Budućnosti osvojili su titulu prvaka Crne Gore, pošto su večeras u četvrtoj utakmici finalne serije plej-ofa savladali gradskog rivala SC Derbi sa 90:83.

Oni su tako ovu finalnu seriju rešili u svoju korist sa 3:1 u pobedama i tako po 16. put osvojili titulu prvaka Crne Gore.

Budućnost je u drugoj četvrtini napravila seriju 12:0 kojom su preuzeli kontrolu dešavanja na terenu. ''Studenti'' su u trećem kvartalu uspeli nakratko da dođu u rezultatski egal, ali je ekipa Budućnosti odbila taj nalet i ponovo se odvojila na desetak poena razlike.

Slično je bilo i početkom četvrte deonice, kada je posle prilaska SC Derbija na dva poena razlike Jogi Ferel vezao deset poena i rešio meč.

U pobedničkoj ekipi Ferel je bio najefikasniji sa 23 poena i sedam asistencija, Kamenjaš je upisao 15 poena i devet skokova, Ilić 14, Mekinli Rajt 13, a Slavković 10 poena.

Ekipu SC Derbija su predvodili Hadžibegović i Drobnjak sa po 16 poena. Drežnjak je upisao 12, Pavlićević 11, a David Mirković 10 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke