Dramatično u Admiral Bet ABA ligi - Na kraju Budućnost sigurna

Autor: Sportske Net
nedelja 26.09.2021.
20:58
Izvor: Sportske.net

FMP hrabro izgubio.

AdmiralBet ABA League/Twitter
AdmiralBet ABA League/Twitter

Povezane vesti

Budućnost je u prvom kolu Admiral Bet ABA lige slavila kod kuće, u "Morači" protiv FMP-a, rezultatom 82:72 (26:20, 20:17, 18:22, 18:13).

Košarkaši Budućnosti i FMP-a neočekivano su, odigrali prilično ujednačen duel do pred sam kraj meča. Svakako da je publika očekivala mnogo više od podgoričkog tima imajući u vidu prethodne mečeve, ali i sastave timova, kao i to da FMP u "Morači" nije slavio 13 godina. Doduše, podgoričani još uvek kubure sa kadrom, pa je možda to bilo opravdanje za nešto lošiju igru. 

Prva četvrtina pripala je domaćem timu, koji su predvodili Rid, Sili i Micov. Mnogo poena viđeno je na obe strane. Kod FMP-a novajlija Nevels upisao je dve važne trojke. 

U narednom kvartalu ponovo je Budućnost bila za nijansu bolja. Nikolić je veza svojih sedam poena i povisio na 36:23. Međutim, potom je usledila serija gostiju od 10:0 uključujući i dve vezane trojke Džonsa i Radonjića. Rezultat na poluvrmenu bio je 46:37 u korist Podgoričana. 

Posle pauze FMP se probudio, napravio seriju od 9:2 i uspostavio priključak. Diktirali su gosti tempo igre i na kraju dobili treću deonicu. Tasić je upisao nekoliko važnih poena, pa je ekipa iz Železnika smanjila prednost na 64:59 pred poslednji kvartal.

Ponovo je FMP odlično startovao. Napravili su dobru seriju i trojkom Tasića poveli 68:66. Međutim, usledilo je mnogo poklonjenih poena za Budućnost, čak šest vezanih poena sa linije penala postigli su domaći, i potom poenima Popovića iz igre, vratili vodstvo. Usledila je nova serija Podgoričana od osma poena i na kraju sigurna pobeda.

Kobs se je bio najbolji u pobedničkom timu sa 18 poena, Popović je upisao 12, Rid 11 poena uz šest skokova, dok je Džons predvodio FMP sa 13, a Nevels je stao na 12 poena i pet skokova. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke